22 Nisan 2012 Pazar

Et Sote


Malzemeler
½ kg et (kuşbaşından daha küçük doğranmış)
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 adet havuç
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Kekik

Etleri tencereye alın. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Etler suyunu çektikten sonra üzerine sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soyup kibrit çöpü gibi doğradığınız havuçları ilave edip karıştırın ve hemen arkasından iri iri doğradığınız sivri biber ve kırmızı biberleri, biber salçasını ekleyin, bir-iki kez karıştırın. İri iri doğradığınız domatesleri de ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bir su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce üzerine kekik serpin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder