20 Nisan 2012 Cuma

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler
5 adet Enginar
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
½ çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı un (1 kaşığı hazırlık aşamasında kullanılacak)
1 adet kesme şeker
Tuz
2 adet limon (birtanesi hazırlık aşamasında kullanılacak)
Sıcak su
Dereotu

Enginarları kararmaması için limonla ovup, önceden hazırladığınız limonlu-unlu suyun içine koyun.
Soğanı, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Geniş bir tencereye yağı ve soğanı koyup hafifçe kavurun. Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyip bir iki kere karıştırın.
Un, şeker ve tuzu ekleyin. Enginarları bu karışımın altına doğru gelişi güzel yerleştirin, ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ve bir limon suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çatal testiyle enginarların pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağı kapalı olarak ılınmasını bekleyin.
Ilınan enginarları bir spatula yardımıyla dikkatlice servis tabağına dizin. İçlerine bezelyeli iç malzemesini doldurun ve üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
Afiyet Olsun!

Aklınızda bulunsun: Düdüklü tencerede pişirmek istiyorsanız, tüm malzemeyi çiğden koyarak 10 dakikada pişirebilirsiniz...

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım, çok güzel görünüyorlar yarın hemen pişiresim var...bakalım en azından görüntüsü seninki kadar güzel olabilecek mi... Sevgiler...

    YanıtlaSil