Kabak dolması yaparken kalan kabak içlerini ne yapalım diyorsanız, size lezzetli bir değerlendirme yöntemi.
Malzemeler
4 adet kabak (ya da dolma yapmak için oyduğunuz kabakların içleri)
5-6 dal taze soğan (yada rendelenmiş suyu sıkılmış 1 kuru soğan)
1 avuç dereotu
1 avuç maydanoz
Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (Arzu ederseniz)
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Karabiber
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Kabakları rendeleyin. Suyunu iyice sıkıp derin bir kaba alın. İçine ince ince kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanoz, ezilmiş peynir, yumurta, un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi koyup kaşıkla iyice karıştırın. Çok cıvık olmayan bir karışım elde edin.
Yağı kızdırın. Bir çorba kaşığıyla aldığınız harcı ocaktaki kızgın yağa koyup, kaşıkla hafifçe bastırıp şekil verin. Her iki tarafı da yaklaşık iki dakika kadar kızartın.
Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Yanında yoğurtla servis yapın.
Afiyet Olsun!
Aklınızda bulunsun:
- Daha hafif olsun diye fırında yapmak istiyorsanız, karışım malzemesine ½ çay bardağı sıvı yağ eklemelisiniz.
- Daha hafif olsun diye fırında yapmak istiyorsanız, karışım malzemesine ½ çay bardağı sıvı yağ eklemelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder