2 su bardağı Kepekli Pirinç
2 yumru Zencefil (taze veya kuru)
1’er adet renkli biber (kırmızı, sarı, yeşil)
1 demet Taze soğan
1 demet Taze sarımsak
1 demet Maydanoz
1 demet Dereotu
1 demet Nane
10 adet kuru Kayısı
Sos için:
Limon
Nar Ekşisi
Balsamik Sirke
Zeytinyağı
Tuz
Kepekli pirinci ve zencefili bir tencereye koyarak bol suyla haşlayın.
Diğer tarafta biberler ve kayısıları küp küp, yeşillikleri ince ince doğrayın.
Ayrı bir kasede ise limon, nar ekşisi, balsamik sirke, zeytinyağı ve tuz ile sosunu hazırlayın.
Pirinç pişince, içindeki zencefilleri alın ve suyunu süzün. Sıcakken hazırladığınız sos ile karıştırın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan pirince doğranmış yeşillikleri ekleyin ve iyice harmanlayın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder