25 Nisan 2012 Çarşamba

Kıymalı Pide

Malzemeler
Kıymalı iç için
500 gr. Kıyma
5 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
½ çay bardağı zeytinyağı
½ demet nane
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
Tuz
Karabiber

Küp küp doğradığınız soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyerek karıştırın. Kıymanın rengi dönünce ince ince doğradığınız sivribiberi de ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. İnce ince doğradığınız nane, maydanoz ve dereotunu ilave ederek karıştırın ve soğuması için bir kenara bırakın.

Hamur için:
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı tam buğday unu
1 paket yaş maya


Yaş maya, ılık süt, zeytinyağı, birinin sarısı ayrılmış iki yumurta, şeker ve tuzu karıştırma kalıbına alıp elinizle karıştırın.
Bu karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur hafif ele yapışır duruma gelince un ekleyemeyi  bırakın ve 10 dakika daha, pürüzsüz ve elastik bir görüntü kazanana kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini bir kapak ile örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye ayırın. Bir parçasını yağladığınız  tepsiye yerleştirin üzerine hazırladığınız kıymalı içi yayın üzerine ayırdığınız diğer hamurdan kafes yapın ve üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin. Mayalanması için bir süre daha bekletin ve soğuk fırında pişirin.

Aklınızda Bulunsun: Mayalı Hamur demişken, bu işin püf noktalarını bir araya toplayabilmek için şöyle bir araştırma yaptım ve bu konuda çok güvendiğim Cahide Jibek tarafından hazırlanmış çok geniş bir yazıya rastladım. Gözatmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder