18 Nisan 2012 Çarşamba

Susamlı Kurabiye

Malzemeler
½ paket margarin (ben tereyağı kullandım)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı içine/beyazı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Susam

Hamur yapabileceğiniz derin bir kabın içine, 2 su bardağı unu eleyin.
Kabartma tozu, şeker ve tuzu da koyarak karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.
Oda sıcaklığında yumuşamış yağı, sıvı yağı ve yumurta sarısını açtığınız alana koyun ve yoğurmaya başlayın (Başta toplanmıyor gibi oluyor, ama merak etmeyin yoğurdukça toplanacaktır).  
Üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika buzdolabında bekletin.
Dinlenmiş hamurdan yuvarlak ve kalın şeritler yapın ve bir bıçakla verev şekilde kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi fırından alın ve soğumasını bekleyin. Servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet Olsun!

Aklınızda bulunsun: Cam kavanozda ilk günkü tazeliğiyle saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder