2 Mayıs 2012 Çarşamba

Eskişehir Kırma Börek


Malzemeler
3 yufka
200 gr peynir
½ demet maydanoz (arzu ederseniz)
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt veya kaymak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Çörek otu

Peyniri ufalayıp arzu ederseniz ince kıyılmış maydanozla karıştırıp mutfak tezgahına serdiğiniz yufkanın üzerine gelişi güzel serpiştirin. Yufkayı iki kenarından tutup büzün ve birer karış gibi keserek yağlanmış tepsiye sık sık dizin.
Yumurta, yoğurt, süt veya kaymak, sıvı yağ, un ve kabartma tozu iyice çırpın ve yufkaların üzerine eşit miktarda dökün, çörek otu serpiştirin. Yufkaların sosu iyice çekmesi için 2 saat dinlendirip önceden ısıtılmış fırında altı – üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder