3 Mayıs 2012 Perşembe

Kol Böreği


Malzemeler
Hamur için
5 su bardağı un
Tuz
Su

150 gr. Eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı (hamurların arası için)

İçi için
250 gr kıyma
2 adet soğan
2 kaşık sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı

Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurup kıymayı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın ve soğutun. Arzu ederseniz rendelenmiş patates veya ıspanak ekleyebilirsiniz ya da sadece peynirli iç hazırlayabilirsiniz.

Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp ½ saat dinlendirin.
Hamuru 16 eşit parçaya ayırın ve dört tane dört pazılı grup yapın. Pazıları pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerini eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı sürüp dört kat yapıp, hepsini birlikte oklava ile açın. Böylece dört pazıdan bir yufka yapmış olacaksınız.
Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürüp ortadan ikiye bölün, yuvarlak olan kısmına iç malzemesinden koyarak, rulo şeklinde kıvırın. Yuvarlak yağlanmış tepsiye çok sıkı olmayan bir şekilde kendi etrafında sararak yerleştirin.
Sırayla diğer dörtlü hamurları da aynı şekilde hazırlayıp rulo şeklinde sarın ve tepsideki diğer hamurun bittiği noktadan devam edin.
Üzerine yumurta sarısı ve tereyağı veya zeytinyağı karışımından sürüp altı üstü kızarana kadar 240 derece fırında pişirin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder