15 Mayıs 2012 Salı

Kıymalı - Yoğurtlu Erişte (Yalancı Mantı)


Malzemeler
500 gr ev eriştesi ya da makarna
2 kaşık zeytinyağı (haşlama suyu için)
½ çay bardağı zeytinyağı
50 gr tereyağı
1 adet soğan
200 gr kıyma
2 adet domates
½ tatlı kaşığı biber salçası
½ demet maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

½ çay bardağı zeytinyağında ufak ufak doğradığınız soğanları ve kıymayı kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Arzu ederseniz az miktarda biber salçası ekleyin.

Erişteyi tuz ve 2 kaşık yağ ilave ettiğiniz kaynamış bol suda haşlayıp suyunu süzün.
Erimiş tereyağı ile karıştırıp ılınınca hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ile karıştırın ve servis tabağına boşaltın.
Servis sırasında, hazırladığınız kıymalı malzemeyi sıcak sıcak yoğurtlu eriştenin üzerine yayın. Üzerini bol maydanozla süsleyin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder