Malzemeler
1 kg dolmalık biber
2 adet domates
½ su bardağı zeytinyağı
8 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı nane
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet kesme şeker
½ limonun suyu
Kaynamış su
Tuz
İnce ince doğradığınız soğanları ve fıstıkları ½ su bardağı zeytinyağında fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzün soğanlara ekleyin.
Ara ara karıştırarak hafifçe kavurun. Kuş üzümü, nane, karabiber, tarçın, kesme şeker, limon suyu ve bir çay bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış maydanozları ekleyip bir kez karıştırın ve soğumaya bırakın.
Çekirdeklerini çıkarıp yıkadığınız dolmalık biberlere üzerlerinde boşluk kalacak biçimde dolma içinden doldurun ve üzerini bir dilim domatesle kapatın. Fazla derin olmayan bir tencereye tek sıra halinde dizin. Yarılarına gelecek kadar kaynamış su ekleyin. Orta harlı ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Arzu ederseniz. Borcam'a dizip üzerlerine dolmanın suyundan birer kaşık gezdirerek hafifçe fırınlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder