13 Haziran 2012 Çarşamba

Şakşuka


Artık çok fazla kızartma yapmıyoruz ama yaz mevsimi de Şakşuka’sız olmuyorJ

Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
5-6 adet çarliston biber
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Uzunlamasına dörde bölüp ufak ufak doğradığınız patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin. Kabakları ve patatesleri ufak ufak doğrayın. Kızgın ve bol yağda sırasıyla önce patatesleri, kabakları,  suyunu sıkıp kuruttuğunuz patlıcanları ve biberleri kızartarak fazla yağını alması için kağıt peçetenin üzerine çıkarın.
Diğer tarafta domateslerin kabuğunu soyarak küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun ve ince ince dilimleyerek domateslere ilave edin. 2 yemek kaşığı zeytinyağında 15 dakika kadar pişirin, tuzunu ayarlayın. Kızarmış sebzelerinizi servis tabağına alarak domatesli sosu üzerine döküp sıcak veya soğuk servis yapın.

Aklınızda bulunsun: Vaktiniz varsa, birkaç saat önceden soyup küp küp doğradığınız kabakları güneşte bekletin. Böylece kabaklar daha çabuk kızarıyor ve fazla yağ çekmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder