16 Temmuz 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Bamya


Malzemeler
½  kg bamya
1 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy domates
½ su bardağı zeytinyağı
½ limonun suyu
3-4 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
su
tuz
Öncelikle bamyaları iyice yıkayın, suyunu süzdürüp kurumasını bekledikten sonra sap kısımlarını küçük ve keskin bir bıçakla huni şeklinde temizleyin.
Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Soğan ve sarımsakları tencereye alıp zeytinyağında kavurun. Daha sonra domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bamyaların üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.
Servis tabağına alın arzunuza göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder