Ama Bayram da tatlısız
olmaz...
Ben bu sene klasik hamur
tatlılarından yapmak istemiyorum. Yememem lazım, göz görünce yemeden
duramıyorum.
Şöyle mevsime uygun, soğuk soğuk her an
elimin altında olabilecek, yenmese de durabilecek, güzel ve özel bir tatlı
düşünürken, çocukluğumun pastası geldi aklıma.
Uzun zamandan beri yapmıyorum.
Uzun zamandan beri yapmıyorum.
Yanına da ister bol köpüklü bir kahve, ister bir top dondurmayla
harika bir ikram olmaz mı sizce.
Evet bu bayram ben de dondurma
ile ikram edeceğim Mozaik Pasta var. Beklerim!
Dondurmanın tarifi ise pek yakında...
Dondurmanın tarifi ise pek yakında...
Malzemeler
2,5 paket petibör bisküvi
2 yumurta
125 gr tereyağı
6 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı kırılmış ceviz veya fındık (arzu ederseniz)
1 su bardağı kuru meyva parçaları (arzu ederseniz)
1 su bardağı kırılmış ceviz veya fındık (arzu ederseniz)
1 su bardağı kuru meyva parçaları (arzu ederseniz)
Hindistan Cevizi
Yumurtaları çırpın. Eritip soğuttuğunuz
tereyağını, sütü, toz şekeri, kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın.
Ceviz/fındık ve kuru meyva parçalarını ekleyin. Bisküvileri kırıp karışıma ilave edin ve ezmeden iyice karıştırın.
Ceviz/fındık ve kuru meyva parçalarını ekleyin. Bisküvileri kırıp karışıma ilave edin ve ezmeden iyice karıştırın.
Dikdörtgen kek kalıbının içine yağlı kağıt serip karışımı aktarın.
Derin dondurucuda dondurun. Canınız çektiğinde veya misafiriniz geldiğinde kalıptan çıkarıp yeteri kadar kesin ve kalanını tekrar derin dondurucuya atın.
Servis yapacağınız dilimlerin üzerine hindistan cevizi serpin ve arzu ederseniz dondurma ile birlikte servis yapın.
Derin dondurucuda dondurun. Canınız çektiğinde veya misafiriniz geldiğinde kalıptan çıkarıp yeteri kadar kesin ve kalanını tekrar derin dondurucuya atın.
Servis yapacağınız dilimlerin üzerine hindistan cevizi serpin ve arzu ederseniz dondurma ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder