22 Eylül 2012 Cumartesi

Olgun İncir Reçeli


Üzerine ceviz koyup, tatlı niyetine ikram edebileceğiniz bir reçel...

Malzemeler
1 kg olgun incir
1 kg toz şeker
½ limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu

İncirleri yıkayıp, bozmadan dikkatlice soyun. Geniş bir tencereye tek sıra halinde dizin. Üzerine şekeri dökün ve bir gece bekletin.
İncirler suyunu salmamışsa bir çay bardağı su koyun. Su salmışsa koymanıza gerek yok. Kısık ateşte incirler şefaflaşıncaya, suyu kıvam alıncaya kadar pişirin. 
İncirlerin dağılmaması için mümkünse hiç karıştırmayın, karıştırmanız gerekiyorsa tencereyi hafif hafif sallayabilirsiniz. 
Yarım limonun suyunu veya bir çay kaşığı limon tuzunu ekleyip bir-iki taşım daha kaynatarak ocaktan alın. 
Temiz ve kuru bir kavanoza koyup soğuduktan sonra serin ve ışık almayan bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. lezzet bombasıolmuş bu..çok tatlılar...

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Bu yıl incir pek bol, değerlendirdiğiniz iyi olmuş. Teşekkürler :))

    YanıtlaSil