Üzerine ceviz koyup, tatlı
niyetine ikram edebileceğiniz bir reçel...
Malzemeler
1 kg olgun incir
1 kg toz şeker
½ limon suyu veya 1 çay
kaşığı limon tuzu
İncirleri yıkayıp, bozmadan
dikkatlice soyun. Geniş bir tencereye tek sıra halinde dizin. Üzerine şekeri
dökün ve bir gece bekletin.
İncirler suyunu salmamışsa bir
çay bardağı su koyun. Su salmışsa koymanıza gerek yok. Kısık ateşte incirler
şefaflaşıncaya, suyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
İncirlerin dağılmaması için
mümkünse hiç karıştırmayın, karıştırmanız gerekiyorsa tencereyi hafif hafif
sallayabilirsiniz.
Yarım limonun suyunu veya bir çay kaşığı limon tuzunu
ekleyip bir-iki taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
Temiz ve kuru bir kavanoza
koyup soğuduktan sonra serin ve ışık almayan bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun!
lezzet bombasıolmuş bu..çok tatlılar...
YanıtlaSilHarika görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Bu yıl incir pek bol, değerlendirdiğiniz iyi olmuş. Teşekkürler :))
YanıtlaSil