Ama Birgül, televizyonda
izlemiş, Oktay Usta Patlıcanlı Sos yapmış.
Aa aa bir patlıcan sever olarak
kafama takıldı bir kere yapmasam olmaz! Geçen hafta sonu kolları sıvadım ve
yaptım. Aşağıdaki malzemeden 6 adet yarım kg’lık kavanoz oldu ve biraz da arttı
ben de onunla hemen bir bulgur pilavı yapıp tadına baktım. Ben çok beğendim, haydi
arkadaşlar domatesler bitmeden iş başına...
Malzemeler
3 kg patlıcan
3 kg domates
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Fesleğen (arzu ederseniz)
Patlıcanları tamamen soyup
küp küp doğrayın ve acısı çıkması için tuzlu suda bekletin.
Domatesleri de soyup küp küp
doğrayın ve öncelikle tencereye zeytinyağı ve sarımsakları koyup kokusu çıkana
kadar kavurun. Domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Patlıcanları
tuzlu sudan sıkarak alın ve domateslerin üzerine koyup, tencerenin kapağını
kapatıp pişirmeye bırakın. Arzu ediyorsanız doğranmış fesleğenleri ekleyin.
Sos bir yandan kaynamaya
devam ederken diğer yandan da temiz ve kuru kavanozlara doldurup hemen kapağını
sıkıca kapatıp ters çevirin. Ve böylece soğumasını bekleyip buzdolabında veya serin
bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder