Malzemeler
2 su bardağı mısır unu (kavrulmuş)
4 su bardağı su
TuzSuyu derin bir tencerede kaynatıp tuzu ilave edin.
Kaynayan
suya mısır ununu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika kadar
kaynayan suyun mısır ununu içine almasını bekleyin. Koyulaşmaya başlayınca
karıştıra karıştıra iyice suyunu çekmesini sağlayın. Kaçamak tencereye ve
kaşığa yapışmayana kadar karıştırmaya devam edin. Toparlanan bir hal alınca
ateşten alıp sıcak sıcak servis tabağına ters çevirin. Ortasını oyun içine
tereyağı koyun.
Kenarlarına
çerkez peyniri yerleştirin. Arzu ederseniz omlet yapın üzerine koyun.
Kırmızı
biberli yoğurt yapın üzerine dökün ya da Şipsi ile servis yapın...
ÇErkez yemeklerini çok severim anne tarafından biraz çerkezlik var bizdede. çerkez peyniri ve çerkez tavuğu özellikle favorim :) pastayıda her kurban bayramında yaparlar :)
YanıtlaSilBen de çerkezim.Evet hepsi birbirinden güzeldir. Bilhassa şıpsı - mamıs.. :)
Sil