23 Kasım 2012 Cuma

Kaçamak (Çerkez Pastası)



Malzemeler
2 su bardağı mısır unu (kavrulmuş)
4 su bardağı su
Tuz

Suyu derin bir tencerede kaynatıp tuzu ilave edin.
Kaynayan suya mısır ununu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika kadar kaynayan suyun mısır ununu içine almasını bekleyin. Koyulaşmaya başlayınca karıştıra karıştıra iyice suyunu çekmesini sağlayın. Kaçamak tencereye ve kaşığa yapışmayana kadar karıştırmaya devam edin. Toparlanan bir hal alınca ateşten alıp sıcak sıcak servis tabağına ters çevirin. Ortasını oyun içine tereyağı koyun.
 Kaçamak nasıl yenir?
Kenarlarına çerkez peyniri yerleştirin. Arzu ederseniz omlet yapın üzerine koyun.
Kırmızı biberli yoğurt yapın üzerine dökün ya da Şipsi ile servis yapın...
Size kalmış, biz hepsini yaptıkJ

1 yorum:

  1. ÇErkez yemeklerini çok severim anne tarafından biraz çerkezlik var bizdede. çerkez peyniri ve çerkez tavuğu özellikle favorim :) pastayıda her kurban bayramında yaparlar :)

    YanıtlaSil