26 Kasım 2012 Pazartesi

Şipsi



Malzemeler:
Kişi sayısına göre but (baget)
2 adet irice soğan

1 baş sarımsak
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı buğday unu
1 tatlı kaşığı toz kişniş
Tuz

Büyük derin bir tencereye yağı koyun. İnce ince doğradığınız soğanları ve sarımsakları yağda kavurup, salçaları ekleyin. Kokusu çıkana kadar karıştırıp temizlenmiş ve yıkanmış bagetleri koyup karıştırın. Tavukların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip, kişniş ve tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte tavuklar pişine kadar tutun.
Bu arada mısır unu ve buğday ununu bir bardak soğuk su içinde eritin.
Servise yakın bir zamanda pişen tavukları yemeğin suyundan çıkartın.
Suyun içindeki soğan ve sarımsak parçalarının ağza gelmemesi için tel süzgeçle süzün. Süzülmüş yemek suyuna hazırladığınız mısır ve buğday unlu karışımı dökün, topaklanmaması için koyulaşıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında karıştırmayı bırakıp, mısır ununun iyice pişmesi için kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Boza kıvamına gelen şipsiyi servis tabağına alın. Bagetleri içine dizin, kırmızı biberi tereyağında yakıp üzerine gezdirin. Kaçamak (Çerkez pastası) ile servis yapın.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder