14 Kasım 2012 Çarşamba

Tarhana Çorbası


Biliyorsunuz Tarhana, çok çok eskilerden beri evlerde yapılan bir çorba.
İçine konan soğan, kırmızı biber, yoğurt ve baharatlarla da çok besleyici bir hal alıyor.  Çocuklar için süper, soğuk kış günlerinde yapın bir tarhana çorbası içiniz ısınsın, boğazınız yumuşasın.

Ajanstan Gülseren bu sene ilk kez tarhana yaptı. Bana da nasıl yaptığını ballandıra ballandıra anlattı. Bu kadar sohbetini yapınca, birkaç pişirimlik tarhana getirmiş sağolsun. Ben de havanın soğumasını fırsat bilip hemen pişirdim. Çok güzel olmuş ellerine sağlık Gülsoş’cum. Özendim gerçekten, ben de seneye yapsam mı?
Eee hazır tarhanayı bulunca çorbasını yapmak çok kolay...

Malzemeler:
6 yemek kaşığı tarhana
5 su bardağı su veya et suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz

Tarhanayı bir su bardağı su ile ıslatın. Dövülmüş sarımsakları zeytinyağında kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Üzerine dört su bardağı suyu ilave edin ve kaynatın. 
Suda erittiğiniz tarhanayı ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Çorbanız koyu olursa kaynamış su ekleyebilir, sulu olursa bir tutam tel şehriye atabilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Aklınızda bulunsun: Tarhana Çorbası pişirmek sizin damak zevkinize kalmış. 
Arzu ederseniz, içine kavrulmuş bir parça kıyma koyabilirsiniz. Ya da üzerine nane yakıp dökebilirsiniz. Salça ya da domates koyabilirsiniz. Siz bilirsiniz...

2 yorum:

  1. Ne güzel söylediniz, tarhana hazır gelmişse pişirmesi kolay :))
    Yapanlar vaz mı geçtiler bilmiyorum bu sene bize gelmedi. Ev yapımı tarhana satan yerlerden alacağız artık.
    Sarmısaklısını hiç bilmiyordum, denemeye değer...ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sabah içmeyi çok severim tarhanayı.Bana da annem yapmış getirdi,arada pişirip içiyoruz.Gülserenin de seninde elinize sağlık..

    YanıtlaSil