Evet, sonunda ben de yaptım.
Malum bu ara havalar dengesiz. Sabah serin, öğlen sıcak, akşam soğuk. Bir gün
çok soğuk, ertesi gün yaz.Tam hastalık havası. Zaten bir süre önce ben şifayı
kaptım, kendimi ancak toparladım ama hala boğazımdaki gıcaklanma geçmedi. Hem
kendim için, hem de ev halkının
bağışıklık sistemi için önce Dokuzuncubulut’ta sonra da başka bloglarda
gördüğüm çayı hazırladım. Artık akşamları yemekten sonra birer fincan içiyoruz.
Zencefil, bal ve limon
faydaları zaten biliniyor. Öksürüğe, mide bulantılarına birebir...
Malzemeler
Büyük bir parça taze zencefil
(kavanozun yarısını doldurmalı)
1 limon
200 gr. Bal
Zencefilin kabuklarını soyun
ve ince ince dilimleyip kavanoza koyun. Limonu da yıkayarak ince ince
dilimleyip zencefin üzerine ilava edin. Üzerlerine balı dökün. Kavanozun
kapağını kapatıp buzdolabında saklayın.
İçeceğiniz zaman bir fincana
bir dilim ve bir ya da iki yemek kaşığı şuruptan koyup üzerine sıcak su
ekleyerek karıştırıp için.
Afiyet ve bol şifa olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder