30 Ekim 2012 Salı

Mürdüm Erikli Tart


Hanemde pişenler’de (http://hanemdepisenler.wordpress.com/) bir Mürdüm Erikli tart görmüştüm. Hem de milföy hamuruyla... Çok güzel ve çok kolay görünüyor, yapmak için sabırsızlanıyordum. Ancak fırsatım oldu. Gerçekten çok kolay ve süper lezzetli. Tavsiye ederim ve Hanemde pişinler’e çok teşekkür ederim. Yanında ben, dokuzuncubulut’tan (http://www.dokuzuncubulut.com/) öğrendiğim taze krema ile servis yaptım. Ama vanilyalı dondurma da süper olur. Buyrun...


Malzemeler

Tabanı için:
4 kare milföy hamuru
2 çorba kaşığı toz şeker
Hamuru açmak için biraz un

Üstü için:
500 gr. Sert Mürdüm eriği
2 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı file badem

Milföy hamurlarını dondurucudan çıkarıp hafifçe çözülmesini bekleyin. Hamurları üst üste koyarak merdane ile tart kalıbınızın genişliğinde açın.
Hamuru yağlanmış kalıba yerleştirin. Kenarlarını unutmayın. Hamurun kabarmaması için birkaç yerden çatalla delin ve üzerine iki yemek kaşığı toz şekeri serpiştirin.
Yıkayıp dilimlediğiniz erikleri hamurun üzerine sıkışık olarak dizin. 
Eriklerin üzerine iki çorba kaşığı toz şeker ve dört çorba kaşığı file badem serpiştirin.
Hazırladığınız tartı 200 derece ısınmış fırında hamur kızarana, erikler pişene kadar 
35-40 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!

5 yorum:

  1. offff.nefis nefiss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, evvela geçmiş bayramlarınızı kutlarım :) Mürdüm erikli bir kek-tart arası çok eski bir tarifim vardır ve ara sıra uygularım. Görünüşü ile çay sofrasına çok yakışır.
    Sizin tarifiniz onu unutturacak gibi... Tabanın börek olması tercihimdir :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Tülin hanım elinize sağlık tart çok güzel olmuş :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sayenizde nefis bir tart öğrendim. Takipteyim sizi.

      Sil