Hanemde pişenler’de (http://hanemdepisenler.wordpress.com/)
bir Mürdüm Erikli tart görmüştüm. Hem de milföy hamuruyla... Çok güzel ve çok
kolay görünüyor, yapmak için sabırsızlanıyordum. Ancak fırsatım oldu. Gerçekten
çok kolay ve süper lezzetli. Tavsiye ederim ve Hanemde pişinler’e çok teşekkür
ederim. Yanında ben, dokuzuncubulut’tan (http://www.dokuzuncubulut.com/) öğrendiğim
taze krema ile servis yaptım. Ama vanilyalı dondurma da süper olur. Buyrun...
Malzemeler
Tabanı için:
4 kare milföy hamuru
2 çorba kaşığı toz şeker
Hamuru açmak için biraz un
Üstü için:
500 gr. Sert Mürdüm eriği
2 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı file badem
Milföy hamurlarını
dondurucudan çıkarıp hafifçe çözülmesini bekleyin. Hamurları üst üste koyarak
merdane ile tart kalıbınızın genişliğinde açın.
Hamuru yağlanmış kalıba
yerleştirin. Kenarlarını unutmayın. Hamurun kabarmaması için birkaç yerden
çatalla delin ve üzerine iki yemek kaşığı toz şekeri serpiştirin.
Yıkayıp dilimlediğiniz
erikleri hamurun üzerine sıkışık olarak dizin.
Eriklerin üzerine iki çorba
kaşığı toz şeker ve dört çorba kaşığı file badem serpiştirin.
Hazırladığınız tartı 200
derece ısınmış fırında hamur kızarana, erikler pişene kadar
35-40 dakika
pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
offff.nefis nefiss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba, evvela geçmiş bayramlarınızı kutlarım :) Mürdüm erikli bir kek-tart arası çok eski bir tarifim vardır ve ara sıra uygularım. Görünüşü ile çay sofrasına çok yakışır.
YanıtlaSilSizin tarifiniz onu unutturacak gibi... Tabanın börek olması tercihimdir :)) Ellerinize sağlık.
Teşekkürler, sizin tarifinizi de bekleriz...
SilTülin hanım elinize sağlık tart çok güzel olmuş :))))
YanıtlaSilTeşekkürler, sayenizde nefis bir tart öğrendim. Takipteyim sizi.
Sil