Refika’yı devamlı izlerim,
tariflerini de severim. Geçenlerde okuyup, deneyeceklerim listesine aldığım
Lokum Pırasa’yı yaptım bu pazar. Ben beğendim, siz de deneyin derim.
Ufak birkaç değişikliklerle
bildiğimiz ve sevdiğimiz zeytinyağlı pırasa ama farklı bir lezzeti var. Bu da unlu
meyane, sarımsak ve maydanozdan kaynaklanıyor.
Refika, limon koymamış ama ben
pırasadaki ekşi tadı aradım ve inmeye yakın yarım limon suyu ekledim. İşte
tarifi...
Malzemeler
½ kg pırasa
1 adet soğan
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
10-12 dal maydanoz
Tuz
½ limon suyu
Soğanı piyazlık doğrayarak 6 çorba
kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın ve hafifçe kavurun. Sonra
sırayla, ince doğranmış üç diş sarımsağı, soyup halka halka doğradığınız
havuçları ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Temizlediğiniz pırasayı da verev
doğrayarak tencereye ekleyin ve karıştırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker
serpin tuzunu ayarlayın ve üzerini kapatacak kadar su koyun. Kısık ateşte
tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika pişirin.
Ayrı bir yerde 1 çorba kaşığı
zeytinyağında, 1 çorba kaşığı unu rengi hafif dönene kadar kavurun.
Ayıkladığınız 10-12 dal maydanozu yeşil renginin çıkması için havanda çok az
tuzla dövün ve unlu meyaneyle birlikte tenceredeki pırasaya karıştırın.
İndirmeye yakın ½ limon suyunu ilave edin. Servis tabağına aldıktan sonra arzu
ederseniz üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
Afiyet Olsun.
pırasayı severim ve hafif ekşili olması benimde tercihimdir,pişerken koymasamda yerken mutlaka limon sıkarım,eline sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Pırasada ben de ekşi tadı severim.Bu değişik tarifide denemek istiyorum.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilMaydanozlu meyane çok enteresan. Zeytinyağlı pırasa vazgeçilmezimizdir.
YanıtlaSilEllerinize sağlık... Sevgiler :)