8 Aralık 2012 Cumartesi

Çilekli Tart

Veee birinci yıl...

Bugün blog’umu açalı tam bir yıl oldu... Evet geçen sene 8 Aralıkta ilk yazımı yayımlamışım. 
Evin her tarafından çeşitli yerlerden aldığım tarifler çıkıyor, bunları bir düzene koymam gerekiyordu. İşte, Blog fikri buradan çıktı ve zamanla sorumluluk haline dönüştü.
Daha nice yıllara hep beraber... Desteğiniz için teşekkürler.

Malzemeler
Tart için:
1 yumurta
125 gr. Tereyağı (yumuşak)
4 yemek kaşığı pudra şekeri (50 gr.)
2,5 su bardağı (250 gr.) un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Bir kapta tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın ve yumurtayı yedirin. Unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar karıştırın. Buzdolabında ½ saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın. Yağlanmış tart kalıba koyun ve parmaklarınızla tart kalıbının kenarlarına ve tabanına eşit bir şekilde yerleştin. Humurun alüminyum folyo ile kapatıp üzerini örtecek kadar kuru nohut yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin. 25 dakika sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkartın ve soğumasını bekleyin.

Krema için:
1 yumurta
1 bardak şeker
3 yemek kaşağı un
½ lt. Süt
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya

Üzeri için:
1 paket tart jölesi
Yeterli miktarda çilek veya arzu ettiğiniz meyva

Tüm malzemeyi mikserle çırpıp, ağır ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Hafifçe soğumasını bekleyip 1 çorba kaşığı margarin ve 1 paket vanilyayı ilave ederek, 5 dakika mikserle çırpın.
Hazırladığınız kremayı tart hamurunun üzerine bir spatula yardımıyla yayın. Çilekle süsleyip, çileklerin üzerine tarifine göre hazırladığınız tart jölesini dökün.
Afiyet Olsun!

5 yorum:

  1. Blogg'unuzda nice yıllara Tülin Hanım :)))
    Doğum günü pastası da bu özel güne yakışmış, çok şık olmuş.
    Afiyet olsun. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Tülin'ciğim doğum günü pastan harika görünüyor,ellerine sağlık :) Bloguna nice yaşlar diliyorum,nice güzel paylaşımlara.Sevgiler,Konya'da görüşürüz :)

    YanıtlaSil
  3. Cok faydalı. Tesekkurler Tülin'cim, bizim cok sıkca ziyaret ettigimiz, begendigimiz bir blog.

    YanıtlaSil
  4. böyle bir şey yapsam sanat eseri diye müzeye kaldırırım tülin :)
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Bloguna nice yıllar dilerim Tülincim,pastasıda nefis olmuşş.

    YanıtlaSil