Bugün blog’umu açalı tam bir yıl oldu... Evet geçen sene
8 Aralıkta ilk yazımı yayımlamışım.
Evin her tarafından çeşitli yerlerden aldığım tarifler çıkıyor, bunları bir düzene koymam gerekiyordu. İşte, Blog fikri buradan çıktı ve zamanla sorumluluk haline dönüştü.
Evin her tarafından çeşitli yerlerden aldığım tarifler çıkıyor, bunları bir düzene koymam gerekiyordu. İşte, Blog fikri buradan çıktı ve zamanla sorumluluk haline dönüştü.
Daha nice yıllara hep beraber... Desteğiniz için
teşekkürler.
Malzemeler
Tart
için:
1 yumurta
125 gr. Tereyağı (yumuşak)
4 yemek kaşığı pudra şekeri (50 gr.)
2,5 su bardağı (250 gr.) un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Bir kapta tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın ve
yumurtayı yedirin. Unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip
tekrar karıştırın. Buzdolabında ½ saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın. Yağlanmış
tart kalıba koyun ve parmaklarınızla tart kalıbının kenarlarına ve tabanına
eşit bir şekilde yerleştin. Humurun alüminyum folyo ile kapatıp üzerini örtecek
kadar kuru nohut yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin. 25
dakika sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 20 dakika daha pişirin. Fırından
çıkartın ve soğumasını bekleyin.
Krema
için:
1 yumurta
1 bardak şeker
3 yemek kaşağı un
½ lt. Süt
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Üzeri
için:
1 paket tart jölesi
Yeterli miktarda çilek veya arzu ettiğiniz meyva
Tüm malzemeyi mikserle çırpıp, ağır ateşte karıştırarak
muhallebi kıvamında pişirin. Hafifçe soğumasını bekleyip 1 çorba kaşığı
margarin ve 1 paket vanilyayı ilave ederek, 5 dakika mikserle çırpın.
Hazırladığınız kremayı tart hamurunun üzerine bir spatula
yardımıyla yayın. Çilekle süsleyip, çileklerin üzerine tarifine göre hazırladığınız tart jölesini
dökün.
Afiyet Olsun!
Blogg'unuzda nice yıllara Tülin Hanım :)))
YanıtlaSilDoğum günü pastası da bu özel güne yakışmış, çok şık olmuş.
Afiyet olsun. Ellerinize sağlık :)
Tülin'ciğim doğum günü pastan harika görünüyor,ellerine sağlık :) Bloguna nice yaşlar diliyorum,nice güzel paylaşımlara.Sevgiler,Konya'da görüşürüz :)
YanıtlaSilCok faydalı. Tesekkurler Tülin'cim, bizim cok sıkca ziyaret ettigimiz, begendigimiz bir blog.
YanıtlaSilböyle bir şey yapsam sanat eseri diye müzeye kaldırırım tülin :)
YanıtlaSilhttp://zoomlabakalim.blogspot.com/
Bloguna nice yıllar dilerim Tülincim,pastasıda nefis olmuşş.
YanıtlaSil