17 Ocak 2013 Perşembe

Damat Paçası

İlk olarak Radiye yengemden yemiştim. Bir Arnavut yemeğidir Damat Paçası.
O gün bugündür ben de yaparım. Herkes tarafından çok beğeniliyor. Mutlaka deneyin, seveceksiniz.

Malzemeler
1 adet bütün tavuk 
3 adet yufka
3 yemek kaşığı un (dolu dolu)
3 yemek kaşığı yoğurt (dolu dolu)
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 diş sarımsak
7 su bardağı tavuk suyu (4 su bardağı üst sos için, 3 su bardağı yufkalar için kullanılacak)
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ

Tavuğu haşlayıp didikleyin ve suyunu kenara ayırın.
İlk yufkayı, yağladığınız fırın tepsisine kenarlardan taşmayacak şekilde serin.
Üzerine fırça ile sıvı yağ serpin.
İkinci yufkayı da aynı şekilde kenarlardan taşmayacak şekilde serin ve üstünü yağlayın.
Son yufkaya da aynı işlemi yapıp üzerini yağladıktan sonra önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembe pembe oluncaya kadar yaklaşık 40 dakika kadar kızartın.

Üst sosu için bir tencereye un, yumurta ve yoğurdu koyup çırpın.
Ezilmiş sarımsak ve sirkeyi de ilave edip karıştırın.
4 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar iyice çırpın.
Tuzunu da ekleyip ocağa alın ve muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Koyu olursa tavuk suyu ekleyin.
Sosunuzun tadına bakın. Daha ekşi istiyorsanız sirke ya da daha sarımsaklı istiyorsanız sarımsak ekleyin.

Kızarmış ve kurumuş yufkanın üzerine didiklenmiş tavukları yerleştirin. Ve sıcak tavuk suyuyla ıslatın.
Bunun üzerine hazırladığınız sosun tamamını dökün ve tepsinizin her yerini kaplayın.

Ayrı ufak bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı eritin ve ocağın altını kapatıp tavaya pul biberi ilave edin ve yaktığınız yağı sosun üzerine gezdirin.

Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. Tülin'cim çok beğendim,ellerine sağlık..İlk fırsatta deneyeceğim, mmmmm :))

    YanıtlaSil
  2. Damat paçasını duymuşluğum vardı ama görmemiştim.
    Görünüşü çok iştah açıcı. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil