O gün bugündür ben de yaparım. Herkes tarafından çok beğeniliyor. Mutlaka deneyin, seveceksiniz.
Malzemeler
1 adet bütün tavuk
3 adet yufka
3 yemek kaşığı un (dolu dolu)
3 yemek kaşığı yoğurt (dolu dolu)
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 diş sarımsak
7 su bardağı tavuk suyu (4 su bardağı üst
sos için, 3 su bardağı yufkalar için kullanılacak)
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ
Tavuğu haşlayıp didikleyin ve suyunu
kenara ayırın.
İlk yufkayı, yağladığınız fırın tepsisine
kenarlardan taşmayacak şekilde serin.
Üzerine fırça ile sıvı yağ serpin.
İkinci yufkayı da aynı şekilde kenarlardan
taşmayacak şekilde serin ve üstünü yağlayın.
Son yufkaya da aynı işlemi yapıp üzerini
yağladıktan sonra önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembe pembe oluncaya kadar yaklaşık 40 dakika kadar kızartın.
Üst sosu için bir tencereye un, yumurta ve
yoğurdu koyup çırpın.
Ezilmiş sarımsak ve sirkeyi de ilave edip
karıştırın.
4 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip
pürüzsüz oluncaya kadar iyice çırpın.
Tuzunu da ekleyip ocağa alın ve muhallebi
gibi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Koyu olursa tavuk suyu ekleyin.
Sosunuzun tadına bakın. Daha ekşi
istiyorsanız sirke ya da daha sarımsaklı istiyorsanız sarımsak ekleyin.
Kızarmış ve kurumuş yufkanın üzerine
didiklenmiş tavukları yerleştirin. Ve sıcak tavuk suyuyla ıslatın.
Bunun üzerine hazırladığınız sosun
tamamını dökün ve tepsinizin her yerini kaplayın.
Ayrı ufak bir tavada bir yemek kaşığı
tereyağı eritin ve ocağın altını kapatıp tavaya pul biberi ilave edin ve
yaktığınız yağı sosun üzerine gezdirin.
Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Tülin'cim çok beğendim,ellerine sağlık..İlk fırsatta deneyeceğim, mmmmm :))
YanıtlaSilDamat paçasını duymuşluğum vardı ama görmemiştim.
YanıtlaSilGörünüşü çok iştah açıcı. Ellerinize sağlık.
Sevgiler...