2 Şubat 2013 Cumartesi

Ispanaklı İçli Köfte

Komşuda pişer bize de düşer...

Komşum Perihan Malatya’lı. Dediğine göre Malatya’da 130 çeşit köfte yaparlarmış bulgurdan.
Sağolsun her yaptığı köfteden mutlaka bize de gönderir. Yarıya yaklaştık sayılırJ 
Geçen gün ıspanaklı yapmış, gerçekten çok güzeldi.


Malzemeler
Köfte için:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı su
200 gr. Çiğ köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber

İçi:
500 gr ıspanak
1 adet soğan
tuz

Yıkayıp küçük küçük doğradığınız ıspanakları yemeklik doğradığınız soğanla birlikte yağda kavurun. Tuzunu ayarlayıp ateşten alın.
Bulguru bir su bardağı su ile ıslatın. 15 dakika beklettikten sonra kıyma, yumurta, tuz ve biber ilave ederek iyice yoğurup, hamur haline getirin. Elinizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle içini oyarak açın. Bir kaşık iç malzemesi koyup, köfteyi yumurta şeklinde kapatın (Tabii burası biraz maharet, biraz el alışkanlığı istiyor).
Daha sonra kaynamış bir miktar suya tuz atılarak hazırlanan köfteleri haşlayın.
Arzu ederseniz. Tereyağını eritip bir çay kaşığı kırmızı biber koyarak haşlanmış köftelerin üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder