Komşuda pişer bize de düşer...
Komşum Perihan Malatya’lı. Dediğine göre Malatya’da 130 çeşit köfte yaparlarmış bulgurdan.
Sağolsun her yaptığı köfteden mutlaka bize de gönderir. Yarıya yaklaştık sayılırJ
Geçen gün ıspanaklı yapmış, gerçekten çok güzeldi.
Malzemeler
Köfte için:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı su
200 gr. Çiğ köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
İçi:
500 gr ıspanak
1 adet soğan
tuz
Yıkayıp küçük küçük
doğradığınız ıspanakları yemeklik doğradığınız soğanla birlikte yağda kavurun. Tuzunu
ayarlayıp ateşten alın.
Bulguru bir su bardağı su ile
ıslatın. 15 dakika beklettikten sonra kıyma, yumurta, tuz ve biber ilave ederek
iyice yoğurup, hamur haline getirin. Elinizi ıslatarak hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle içini oyarak açın. Bir kaşık iç
malzemesi koyup, köfteyi yumurta şeklinde kapatın (Tabii burası biraz maharet,
biraz el alışkanlığı istiyor).
Daha sonra kaynamış bir
miktar suya tuz atılarak hazırlanan köfteleri haşlayın.
Arzu ederseniz. Tereyağını
eritip bir çay kaşığı kırmızı biber koyarak haşlanmış köftelerin üzerine
gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder