Bugün hava gerçekten soğuk.
Sıcacık bol vitaminli bir tavuk çorbası yapın. İçiniz ısınsın. Sizi
hastalıklardan korusun...
Malzemeler:
Tavukları
haşlamak için
2 adet tavuk but
1,5 lt su
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
4-5 dal kereviz yaprağı
8-10 adet tane karabiber
1 adet havuç
Tuz
Tavuk butlarını temizleyip
yıkadıktan sonra derin bir tencereye tüm haşlama malzemesini koyun. Orta ateşte
tavuklar pişinceye kadar kaynatın.
Haşlanan tavukları ayrı bir
yere alın. Derisini çıkartıp etlerini ince ince didikleyip kemiklerinden
ayırın. Tavuk suyunu ince tel süzgeçten süzerek ayrı bir yere alın.
Çorba
için
Didiklenmiş tavuk etleri
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
3-4 adet kuru domates
1 tutam ayıklanmış maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yemek kaşığı tel şehriye
(tepeleme)
Tavuk suyu
Tuz
Terbiye
için
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
Çorba tencerenize temizleyip
rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz havucu, küp küp doğradığınız kırmızı
kapya biberi, küp küp doğradığınız kuru domatesleri ve iki çorba kaşığı
zeytinyağı koyarak bir kaç dakika ocakta çevirin. Üzerine didiklediğiniz tavuk
etlerini ve tavuk suyunu koyun. Su kaynamaya başlayınca tel şehriyeleri atıp
karıştırın.
Şehriyeler pişince diğer tarafta
hazırladığınız terbiyeyi alıştırarak çorbaya ilave edin ve iyice karıştırın.
Tuzunu ayarlayın. İnce ince doğradığınız maydanozu ilave ederek ocaktan alın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder