11 Şubat 2013 Pazartesi

Sebzeli Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba


Bugün hava gerçekten soğuk. Sıcacık bol vitaminli bir tavuk çorbası yapın. İçiniz ısınsın. Sizi hastalıklardan korusun...

Malzemeler:
Tavukları haşlamak için
2 adet tavuk but
1,5 lt su
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
4-5 dal kereviz yaprağı
8-10 adet tane karabiber
1 adet havuç
Tuz

Tavuk butlarını temizleyip yıkadıktan sonra derin bir tencereye tüm haşlama malzemesini koyun. Orta ateşte tavuklar pişinceye kadar kaynatın.
Haşlanan tavukları ayrı bir yere alın. Derisini çıkartıp etlerini ince ince didikleyip kemiklerinden ayırın. Tavuk suyunu ince tel süzgeçten süzerek ayrı bir yere alın.

Çorba için
Didiklenmiş tavuk etleri
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
3-4 adet kuru domates
1 tutam ayıklanmış maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yemek kaşığı tel şehriye (tepeleme)
Tavuk suyu
Tuz

Terbiye için
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu

Çorba tencerenize temizleyip rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz havucu, küp küp doğradığınız kırmızı kapya biberi, küp küp doğradığınız kuru domatesleri ve iki çorba kaşığı zeytinyağı koyarak bir kaç dakika ocakta çevirin. Üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini ve tavuk suyunu koyun. Su kaynamaya başlayınca tel şehriyeleri atıp karıştırın.
Şehriyeler pişince diğer tarafta hazırladığınız terbiyeyi alıştırarak çorbaya ilave edin ve iyice karıştırın. Tuzunu ayarlayın. İnce ince doğradığınız maydanozu ilave ederek ocaktan alın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder