8 Mart 2013 Cuma

Biscotti

Şeker kullanmadan, tam buğday unu ile nispeten kalorisi az bir biscotti yapmak istedim.
Normal olsun diyorsanız; tam buğday unu kullanmayacak, beyaz unu 1,5 bardak kullanacaksınız. Bal yerine ise bir bardaktan iki parmak eksik şeker koyacaksınız. Yağ, yine yok!

Malzemeler
2 yumurta
3 çorba kaşığı bal
1 su bardağı tam buğday unu
½ su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
½ su bardağı fındık

Un, karbonat, vanilya ve tuzu bir kapta karıştırın.
Diğer kapta yumurta ve balı kaşıkla iyice karıştırıp unlu malzemeleri yavaş yavaş ilave ederek yapışkan bir hamur elde edin. İncir ve kayısıları yıkadıktan sonar küçük küçük doğrayın ve iri dövülmüş fındıklarla birlikte hamura karıştırın.
Ele yapışan bir hamur olduğu için şekil vermek biraz zor, ben bu yüzden yağlı kağıt koyduğum baton kek kalıbında yapıyorum. Ama arzu ederseniz, iki uzun şerit halinde yağlı kağıt serdiğiniz tepside de pişirebilirsiniz.
Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sona 10 dakika soğumasını bekleyin ve keskin bir bıçakla mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesin ve kestiğiniz dilimleri tepsiye yatay olarak dizip iki tarafını da 15’er dakika tekrar pişirin.
Biscottilerinizi hava almayan bir kavanozda uzun bir sure saklayabilirsiniz.
İçinde incir ve kayısı olduğundan çok kıtır kıtır olmayacak. Kıtır kıtır olmasını istiyorsanız sadece fındıklı yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!

1 yorum:

  1. çokk güzell görünüyorr..:)
    ellerinize sağğlık...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil