Normal
olsun diyorsanız; tam buğday unu kullanmayacak, beyaz unu 1,5 bardak
kullanacaksınız. Bal yerine ise bir bardaktan iki parmak eksik şeker
koyacaksınız. Yağ, yine yok!
Malzemeler
2
yumurta
3
çorba kaşığı bal
1
su bardağı tam buğday unu
½
su bardağı beyaz un
1
tatlı kaşığı karbonat
1
paket vanilya
Bir
tutam tuz
5
adet kuru incir
5
adet kuru kayısı
½
su bardağı fındık
Un,
karbonat, vanilya ve tuzu bir kapta karıştırın.
Diğer
kapta yumurta ve balı kaşıkla iyice karıştırıp unlu malzemeleri yavaş yavaş
ilave ederek yapışkan bir hamur elde edin. İncir ve kayısıları yıkadıktan sonar
küçük küçük doğrayın ve iri dövülmüş fındıklarla birlikte hamura karıştırın.
Ele
yapışan bir hamur olduğu için şekil vermek biraz zor, ben bu yüzden yağlı kağıt
koyduğum baton kek kalıbında yapıyorum. Ama arzu ederseniz, iki uzun şerit
halinde yağlı kağıt serdiğiniz tepside de pişirebilirsiniz.
Önceden
150 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sona 10
dakika soğumasını bekleyin ve keskin bir bıçakla mümkün olduğunca ince dilimler
halinde kesin ve kestiğiniz dilimleri tepsiye yatay olarak dizip iki tarafını
da 15’er dakika tekrar pişirin.
Biscottilerinizi
hava almayan bir kavanozda uzun bir sure saklayabilirsiniz.
İçinde
incir ve kayısı olduğundan çok kıtır kıtır olmayacak. Kıtır kıtır olmasını
istiyorsanız sadece fındıklı yapabilirsiniz.
Afiyet
Olsun!
çokk güzell görünüyorr..:)
YanıtlaSilellerinize sağğlık...
sevgilerimle...