24 Nisan 2013 Çarşamba

Arap Kurabiye


Şimdiye kadar tariflerimde de belirttiğim gibi ben pek margarin kullanmıyorum.
Etli-etsiz tüm yemeklerimi zeytinyağ ile, kurabiye – poğaça gibi hamur işlerimi ise tereyağı ile yapıyorum.
Teremyağ’ı sizler için denedim. Ve geçen hafta ilk defa yediğim ve hemen tarifini aldığım Arap Kurabiye’yi yaptım.
Lezzeti tereyağını aratmadı açıkcası. Kahvenin yanında ikram edeceğiniz müthiş bir kurabiye.

Malzemeler
3 adet haşlanmış yumurta sarısı
1 paket Teremyağ
½ su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzerine
½ su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı nesquik
½ su bardağı kakao

Haşlanmış yumurta sarılarını elinizle iyice ufalayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve vanilyayı katın ve bulamaç haline getirin. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yoğurun. Arzunuza göre ceviz veya fındık büyüklüğünde toplar yapıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Diğer tarafta pudra şekeri, kakao ve nesquick’i derin bir kapta karıştırın. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri hemen bu karışıma bulayın. Soğuyunca servis yapın.

Not: kabartma tozu kullanmıyoruz.

3 yorum:

  1. "zenci kurabiye"iştah açıcı görünüyor,eline sağlık:D

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım,sunumu enfes gözüküyor:)çok lezzetli bir kurabiye herkese tavsiye edilir.
    sıcacık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım, bayıldım bu kurbişlere ben :))
    Ben de bu kurabiyenin tadını çok merak edenlerdenim.
    Bir türlü yapmak kısmet olmadı. İnşallah en kısa zamanda deneyeceğim :))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil