Şimdiye kadar tariflerimde de
belirttiğim gibi ben pek margarin kullanmıyorum.
Etli-etsiz tüm yemeklerimi
zeytinyağ ile, kurabiye – poğaça gibi hamur işlerimi ise tereyağı ile
yapıyorum.
Teremyağ’ı sizler için
denedim. Ve geçen hafta ilk defa yediğim ve hemen tarifini aldığım Arap Kurabiye’yi yaptım.
Lezzeti tereyağını aratmadı
açıkcası. Kahvenin yanında ikram edeceğiniz müthiş bir kurabiye.
Malzemeler
3 adet haşlanmış yumurta sarısı
1 paket Teremyağ
½ su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzerine
½ su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı nesquik
½ su bardağı kakao
Haşlanmış yumurta sarılarını
elinizle iyice ufalayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve vanilyayı katın ve
bulamaç haline getirin. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yoğurun. Arzunuza göre
ceviz veya fındık büyüklüğünde toplar yapıp önceden ısıtılmış 170 derece
fırında 20 dakika pişirin.
Diğer tarafta pudra şekeri,
kakao ve nesquick’i derin bir kapta karıştırın. Fırından çıkan sıcak
kurabiyeleri hemen bu karışıma bulayın. Soğuyunca servis yapın.
Not: kabartma tozu
kullanmıyoruz.
"zenci kurabiye"iştah açıcı görünüyor,eline sağlık:D
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,sunumu enfes gözüküyor:)çok lezzetli bir kurabiye herkese tavsiye edilir.
YanıtlaSilsıcacık sevgilerimle...
Ellerine sağlık canım, bayıldım bu kurbişlere ben :))
YanıtlaSilBen de bu kurabiyenin tadını çok merak edenlerdenim.
Bir türlü yapmak kısmet olmadı. İnşallah en kısa zamanda deneyeceğim :))))
Sevgiler...