Daha önce evde
yoğurt yapımını paylaşmıştım. Ama artık yoğurdumu ben de Füsun gibi
porsiyonluk yapıyorum. İlk duyduğumda, el oyalayıcı bir iş
demiştim, ama çok iyi bir fikir, denemenizi tavsiye ediyorum.
Porsiyonluk yoğurt
yaptığımdan beri, evde yoğurt tüketimi arttı. Fusun’a teşekkür ediyorum.
Paşabahçe’nin küçük kapaklı
saklama kaplarından 11 tanesi tam 2 kg. süt alıyor.
Bir tanesini maya olarak
kullanıyorum. 10 küçük kase yoğurdumuz yenmeye hazır.
Onlar daha bitmeden yenisi
yapılıyor. Ben bu işi çok sevdim.
Kaselerimiz hazır
Kaynamış sütümüz ve mayamız da geldi...
Yoğurtlar oldu,
Buzdolabında yerlerini aldılar...
Malzemeler
2 kg süt
2 yemek kaşığı yoğurt
Dibini tutmaması için süt
koyacağınız tencereyi önce suyla çalkalayın. Kaynattığınız sütün mayalanma
ısısına gelmesini bekleyin (parmağınızın dayanacağı sıcaklık). Maya için
hazırladığınız oda sıcaklığındaki yoğurdun üzerine ılık sütten alıp karıştırın
ve maya ile sütün aynı ısıya gelmesini sağlayın ve tamamını tencedeki sütün
içine boşaltıp iyice karıştırın.
Hızlıca kepçe yardımıyla
kaselere bölüştürün. Kaselerin üzerini bir tepsi ile kapatıp güzelce sarın ve
beş-altı saat sonra yoğurdunuz hazır. Üzerini açtıktan sonra beş dakika havalandırın
ve kapaklarını kapatıp buzdolabına kaldırın.
Afiyet Olsun
Tülin'cim harika bir fikirmiş,ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Tülin Hanım, ben de o kapları çok beğeniyordum ve iki tane de almıştım. Birini kardeşime, diğerini de yeğenime içine acıka yapıp, hediye etmiştim de pek beğenmişlerdi. Yoğurt kabı olarak hiç düşünmemiştim. Bu fikir benim de çok hoşuma gitti. O güzel kaplarda yoğurt yemek de zevkli hale gelecek. Teşekkür ediyorum :)
YanıtlaSil