27 Mayıs 2013 Pazartesi

Yoğurt


Daha önce evde yoğurt yapımını paylaşmıştım. Ama artık yoğurdumu ben de Füsun gibi porsiyonluk yapıyorum. İlk duyduğumda, el oyalayıcı bir iş demiştim, ama çok iyi bir fikir, denemenizi tavsiye ediyorum.
Porsiyonluk yoğurt yaptığımdan beri, evde yoğurt tüketimi arttı. Fusun’a teşekkür ediyorum.

Paşabahçe’nin küçük kapaklı saklama kaplarından 11 tanesi tam 2 kg. süt alıyor.
Bir tanesini maya olarak kullanıyorum. 10 küçük kase yoğurdumuz yenmeye hazır.
Onlar daha bitmeden yenisi yapılıyor. Ben bu işi çok sevdim. 
Kaselerimiz hazır 
Kaynamış sütümüz ve mayamız da geldi... 

 Yoğurtlar oldu,

Buzdolabında yerlerini aldılar...

Malzemeler
2 kg süt
2 yemek kaşığı yoğurt

Dibini tutmaması için süt koyacağınız tencereyi önce suyla çalkalayın. Kaynattığınız sütün mayalanma ısısına gelmesini bekleyin (parmağınızın dayanacağı sıcaklık). Maya için hazırladığınız oda sıcaklığındaki yoğurdun üzerine ılık sütten alıp karıştırın ve maya ile sütün aynı ısıya gelmesini sağlayın ve tamamını tencedeki sütün içine boşaltıp iyice karıştırın.
Hızlıca kepçe yardımıyla kaselere bölüştürün. Kaselerin üzerini bir tepsi ile kapatıp güzelce sarın ve beş-altı saat sonra yoğurdunuz hazır. Üzerini açtıktan sonra beş dakika havalandırın ve kapaklarını kapatıp buzdolabına kaldırın.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Tülin'cim harika bir fikirmiş,ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Tülin Hanım, ben de o kapları çok beğeniyordum ve iki tane de almıştım. Birini kardeşime, diğerini de yeğenime içine acıka yapıp, hediye etmiştim de pek beğenmişlerdi. Yoğurt kabı olarak hiç düşünmemiştim. Bu fikir benim de çok hoşuma gitti. O güzel kaplarda yoğurt yemek de zevkli hale gelecek. Teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil