17 Haziran 2013 Pazartesi

Sosisli Volavan

 
 Malzemeler
40 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr. Kokteyl sosis
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
½ su bardağı sıcak su
200 gr. Kaşar peyniri

Milföy hamurlarını kalıp ya da geniş ağızlı su bardağı ile yuvarlak şekilde kesin. Elde edilen 40 yuvarlaktan 20 tanesinin ortası da daha küçük bir kalıp ya da bardak  ile tekrar kesilin ve 20 adet tam yuvarlak, 20 adet çember elde edin.
Alt tarafa tam yuvarlak üzerine de çember şeklinde olanı koyup, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çeşitli yerlerinden delerek 200 derece fırında kızarana ve kabarana kadar pişirin.
20 adet bardak şeklinde volavanlarınız hazır.

İçi:
Sıvıyağı tavaya alın. İnce doğranmış biberleri kavurun. Kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyerek biberlerle birlikte suyunu çekene kadar kavurun.  Sosisleri de ufak ufak dilimleyerek  tavaya alın. Sosisler renk değiştirince sıcak suda erittiğimiz salçayı ilave edin. Baharatlarını da ilave edip, hafifçe suyunu çekene kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın.


Bu malzemeyi volovanların içine doldurup, üzerlerini rende veya parça  kaşar peyniri koyarak, servisten 5 dakika önce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5 dk kadar peynirler eriyene kadar tutun ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

1 yorum: