Malzemeler
40 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr. Kokteyl sosis
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
½ su bardağı sıcak su
200 gr. Kaşar peyniri
Milföy hamurlarını kalıp ya da geniş ağızlı su bardağı ile yuvarlak şekilde
kesin. Elde edilen 40 yuvarlaktan 20 tanesinin ortası da daha küçük bir kalıp
ya da bardak ile tekrar kesilin ve 20
adet tam yuvarlak, 20 adet çember elde edin.
Alt tarafa tam yuvarlak üzerine de çember şeklinde olanı koyup, yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla
çeşitli yerlerinden delerek 200 derece fırında kızarana ve kabarana kadar pişirin.
20 adet bardak şeklinde volavanlarınız hazır.
İçi:
Sıvıyağı tavaya alın. İnce doğranmış biberleri kavurun. Kabuğunu soyup küp
küp doğradığımız domatesleri ekleyerek biberlerle birlikte suyunu çekene kadar kavurun.
Sosisleri de ufak ufak dilimleyerek tavaya alın. Sosisler renk değiştirince sıcak
suda erittiğimiz salçayı ilave edin. Baharatlarını da ilave edip, hafifçe
suyunu çekene kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın.
Bu malzemeyi volovanların içine doldurup, üzerlerini rende veya parça kaşar peyniri koyarak, servisten 5 dakika önce
ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5 dk kadar peynirler eriyene kadar tutun
ve sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Olsa da yesem :)
YanıtlaSil