29 Temmuz 2013 Pazartesi

Metabolizma Hızlandırıcı Çay

Şu aralar, farketmeden aldığım beş kiloyu vermeye çalışıyorum ama bir türlü başaramıyorum. Sanki vücut yapım değişti, kollarımın üstü tombullaştı, bu yüzden kolsuz birşeyler giymek istemiyorum. Göbeğim çıktı, saklayamıyorum.
Yaptığım çabalar hep boşa gidiyor. En kısa zamanda şu beş kiloyu vermem lazım, yoksa bikinilere veda etmem gerekecek.

Bir süre önce Miskinkek,  Metabolizma Hızlandırıcı Çay tarifini yayınlamıştı.
Birbirinden faydalı 11 çeşit bitki kullanılarak yapılan bu çayı denemeye karar verdim. Listeyi elime aldım ve doğru Zencefil’in yolunu tuttum. Zencefil, Göztepe’nin çok eski aktarıdır.
Kibar ve işini iyi bilen bir arkadaş var orada. Daha ben alacaklarımı sıralarken, “çok güzel bir metabolizma kürü hazırlıyorsunuz herhalde” deyince çaydan beklentim daha da artıverdi sanki.
Bu çay;
 - Ödem atıyor,
 - Enerji veriyor,
 - Metabolizmayı hızlandırıyor,
 - Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Tadı çok güzel, ben severek içiyorum.
Daha yeni başladım, daha sonra sizlerle sonucu da paylaşırım. Ama şunu da çok iyi biliyorum ki sadece bu çayı içmekle olmaz, yediklerime de dikkat edeceğim ve özellikle şekerden kesinlikle uzak duracağım. Çayımız şöyle;


 - 2 adet ekşi elma
 - 1 adet çubuk tarçın
 - 4 adet karafil
Bu üç malzemeyi 2 litre suda kaynatın.

 Kaynadıktan sonra, tencereye;
 - 1 tatlı kaşığı Funda yaprağı
 - 1 tatlı kaşığı Anason
 - 1 tatlı kaşığı Nane
 - 1 tatlı kaşığı Papatya
 - 1 tatlı kaşığı Biberiye
 - 1 tatlı kaşığı Rezene
 - 1 tatlı kaşığı Isırgan otu
 - 1 tatlı kaşığı Tere tahumu
 Ekleyip, tam 3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika dinlendirip süzün.

Bu karışımı yemeklerden sonra için, 2 gün içinde tüketin. Sonra tekrar yapın.

Zencefil’deki arkadaştan merak edeler için açıklamalar;

Elma
Besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımı olur, lifli olduğu için bağırsakları temizler, karaciğerinden şikayet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile elmadan faydalanabilirler. Elma yatıştırıcı, uyku vericidir, başağrılarına iyi gelir. Taze elma suyu cilde sürüldüğünde dokuları sağlamlaştırır ve teni güzelleştirir. İlkbaharda toplanan elma çiçekleri kurutularak sonbahar ve kış aylarında kaynatılır ve göğse ve öksürüğe iyi gelecek bir şurup elde edilir. Kurutulmuş elma parçalarından çay yapabileceğiniz gibi kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon ve portakal koyarak çay olarak tüketebilirsiniz.

Tarçın
Sindirim sistemi bozuklukları, ishal, adet öncesinde ya da sonrasında oluşan ağrıları hafifletmek için kullanılır. Dolaşımı artırır, soğuk algınlığı belirtilerini azaltır, mide rahatsızlıklarını hafifletir, kilo vermeye yardımcı olur, kan şekerini düzenler, mide kramplarına iyi gelir, anti bakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

Karanfil
Sindirimi düzenler, dişeti hastalıklarına karşı kullanılır, diş ağrılarını hafifletir, şişkinliği alır, mide bulantısını azaltır, kan dolaşımını hızlandırır, anti bakteriyeldir.

Funda Yaprağı
Anne sütünü artırıp, böbrek, kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. Ödeme çok etkilidir. Kanı temizler. İshali keser, idrar söktürür. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Nikriste de faydalıdır.  Lapası, ağrıları keser. Zeytinyağı ile hazırlanan merhemi, çıban ve egzamada faydalıdır.  Fazla kilosu olanlarda kilo düşürücü, ideal kilolularda mevcut kilonun korunması için bitkisel destek olarak önerilir. Vücuttaki depo yağlarının kullanımını hızlandırarak enerjiye dönüşmesine ve yemeklerden sonra vücudun depoladığı yağ oranının minimum seviyede kalmasına destek olur. Fitoterapide (bitkilerle tedavi) doğal bir antibiyotik olarak da kabul edilir. Kadınlarda ve özellikle rahim akıntısı ile idrar yolları enfeksiyonlarında kullanılmaktadır.

Anason
Sindirime yardımcı olur ve şişkinliği de engeller, mide ve bağırsak gazlarının boşaltılmasına iyi gelir, iştahsızlık ve mide bulantısına iyi gelir, ishalin ve kusmanın önüne geçer. Etkili bir balgam söktürücüdür, boğaz ağrılarını hafifletir, sinüzite iyi gelir.

Nane
Nane çayının buharını solumak burun tıkanıklığını giderir ve sinüsleri açar, boğaz kuruluğuna iyi gelir, gaz gidericidir, mide bulantısını alır, kusmayı geçirir, sindirime yardımcı olur, ağız kokusunu alır, kas ağrılarını hafifletir, soğuk algınlığı, alerjik öksürük ve astıma iyi gelir, stresi azaltır, sakinlik verir, hazımsızlığı giderir, C vitamini yönünden zengindir, antioksidan etkisi vardır, Omega 3 yağ asidi yönünden zengindir.

Papatya
Uyku bozuklukları tedavisinde kullanılır, romatizmal rahatsızlıklara iyi gelir, sindirime yardımcıdır, gastrit tedavisinde kullanılır, bulantıları hafifletir, alerji belirtilerini ve stresi azaltır, bağırsak sorunlarını giderir, bağırsak hareketini artırır, kasları gevşetir, krampları azaltır, ağız iltihaplarını ve diş eti hastalıklarını önler, sakinleştirir, karaciğeri çalıştırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, boğaz ağrısını alır, apse tedavisinde gargara suyu olarak kullanılır.

Biberiye
Hafızayı güçlendirir, konsantrasyonu artırır, hazımsızlığı giderir, kabızlığa iyi gelir, tüksinlerin vücuttan atılmasını hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, kan dolaşımını arttırır, baş ağrısı ve migren ağrılarını hafifletir, stresi azaltmaya yardımcı olur.

Rezene
Gaz söktürür, kramp çözer, anne sütünü artırır, balgam söktürücüdür, sindirimi kolaylaştırır. Bebeklerde gaz sancıları için kullanılır. Öksürüğe ve akciğer hastalıklarına, boğmaca ve astıma karşı faydalıdır. Yorgun, iltihaplı veya iyi görmeyen gözler rezene çayı ile günde 2-3 kere yıkanabilir.

Isırgan otu
İdrar söktürücüdür, yüksek miktarda demir içerir, Anemi tedavisinde yardımcı olarak kullanılır, karaciğeri ve böbrekleri temizler, öksürüğe iyi gelir, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirimi düzenler, soğuk algınlığına iyi gelir.

Tere tohumu
Adet düzensizliklerinde, emziren annelerin sütünü arttırmada kullanılır. Yüksek oranda demir ve protein içerir. Kanı temizler ve iştahı artırır, kabızlığı önler, balgam söktürücüdür, boğaz ağrısı, öksürük, astım ve kansızlık tedavilerinde kullanılır, kan şekerini düşürür, hafızayı güçlendirir,  metabolizmayı hızlandırır ve canlandırır, kilo vermeye yardımcı olur, vücut direncini artırır, idrar yollarını temizler, sigaranın zararlarını azaltır. Saça sürülen tere tahumu suyu ile saç dökülmesi ve kepeklenme önlenebilir.





-      

1 yorum:

  1. Elinize sağlık nefis bir çay ve karışım olmuş şifa olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil