Hepinize hayırlı Ramazan’lar
diliyorum.
Tatlılar Ramazan ayının
vazgeçilmezi.
Ramazan, son yıllarda yaz
sıcaklarına denk geldiği için bence ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü
tatlıları tercih edin. İşte Soğuk soğuk ferahlatıcı bir tatlı sizlere.
Ben bu
tatlıyı sevgili Şefika’nın tarifiyle yaptım ve kek kalıbına döküp keserek
servis yaptım. İsterseniz tek tek küçük kaplarda da yapabilirsiniz.
Malzemeler
Karamel
için
10 yemek kaşığı şeker
Krema
için
125 gr margarin
1 lt. Süt
3 çay bardağı toz şeker
2/3 çay bardağı nişasta
2/3 çay bardağı pirinç unu
2/3 çay bardağı un
1 paket vanilya
Kalın tabanlı bir tencerenin
içine şekeri koyarak kısık ateşte eritip karamel haline getirin ve kalıba
dökün.
Diğer tarafta margarin hariç
tüm krema malzemesini tencereye alıp orta hararetli ateşte devamlı karıştırarak
muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra margarini ilave
edip 10-15 dakika mikserle çırpıp karamelin üzerine dökün.
Soğuduktan sonra buzdolabında
tercihen 5-6 saat bekletip, servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Afiyet Olsun.
bu akşam yapasım geldi=)
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor :)) ellerine sağlık