3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
1 su bardağı
yoğurt veya süt
2 adet limonun
rendelenmiş kabuğu ve suyu
2 paket kabartma
tozu
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı
irmik
Şeker ve
yumurtaları rengi açık sarı olana kadar çırpın. Sonra sırasıyla yoğurt veya
sütü, eritip-soğuttuğunuz yağı, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuklarını
ekleyip çırpmaya devam edin. İrmik, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Son
bir kez karıştırıp, iyice yağlanmış ve unlanmış kalıba boşaltın ve 170 derece
önceden ısınmış fırında pişirin. Kürdan testi yaparak fırından çıkardığınız
keki ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek
servis yapın.
Afiyet Olsun
Not: Tarif Şefika'ya ait. Benim de birkaç ufak dokunuşlarım oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
Limonlu tarifler beni hemen kendine çeker. Çoğunda sükutu hayale uğrarım. Çünkü, bir limonun rendesini katıp, adına limonlu kek diyorlar. Sizin tarif bence adını hakediyor. Paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilgüzel bir tarif ,şekilde güzel olmuş, eline sağlık Tülincim.
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..nefıs olmuş.sayfama ekledımtarıflerının takıpcısıyım.bende beklerım sayfama.sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilMerhabalar ben geldimmmm...
YanıtlaSilGelir gelmez vazgeçilmezlerimden olan bu güzel kek tarifinle karşılaştım...
Canım ellerine sağlık seni tanımak çok güzeldi ...
Hoş sohbetin ve yüce gönlün için teşekkürler...
Sevgilerimle...
Elinize sağlık Tülin hanım .Kekiniz çok lezzetli görünüyor .Bloğunuzu bugün gördüm Ve hemen takibe aldım 159. takipçinizim banada beklerim sevgilerimle..
YanıtlaSil