21 Ekim 2013 Pazartesi

Limonlu Kek


3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt veya süt
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik

Şeker ve yumurtaları rengi açık sarı olana kadar çırpın. Sonra sırasıyla yoğurt veya sütü, eritip-soğuttuğunuz yağı, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin. İrmik, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Son bir kez karıştırıp, iyice yağlanmış ve unlanmış kalıba boşaltın ve 170 derece önceden ısınmış fırında pişirin. Kürdan testi yaparak fırından çıkardığınız keki ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun

Not: Tarif Şefika'ya ait. Benim de birkaç ufak dokunuşlarım oldu. Denemenizi tavsiye ederim. 

5 yorum:

  1. Limonlu tarifler beni hemen kendine çeker. Çoğunda sükutu hayale uğrarım. Çünkü, bir limonun rendesini katıp, adına limonlu kek diyorlar. Sizin tarif bence adını hakediyor. Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. güzel bir tarif ,şekilde güzel olmuş, eline sağlık Tülincim.

    YanıtlaSil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..nefıs olmuş.sayfama ekledımtarıflerının takıpcısıyım.bende beklerım sayfama.sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar ben geldimmmm...
    Gelir gelmez vazgeçilmezlerimden olan bu güzel kek tarifinle karşılaştım...
    Canım ellerine sağlık seni tanımak çok güzeldi ...
    Hoş sohbetin ve yüce gönlün için teşekkürler...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık Tülin hanım .Kekiniz çok lezzetli görünüyor .Bloğunuzu bugün gördüm Ve hemen takibe aldım 159. takipçinizim banada beklerim sevgilerimle..

    YanıtlaSil