Malzemeler:
1 litre süt
½ çay bardağı taze sıkılmış
limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz (arzunuza
göre azaltabilir veya hiç koymayabilirsiniz)
Sütü kaynatın ve limon suyunu
koyup karıştırın. 15 dakika kadar bekletip derin bir kabın üzerine koyduğunuz süzgeçin
üzerine temiz bir tülbent serip peyniri süzün.
Tuzunu ekleyip karıştırın.
Kalan suyun çıkması için; iyice sıkıştırarak yumruk şekline getirip
bağladığınız tülbenti yüksek bir yere asın, altına bir kap koyun ve 3-4 saat
süzülmesini sağlayın.
Daha sert olmasını istiyorsanız, peynir suyunu bir tencereye
alıp kaynatın ve suyu süzülmüş peyniri
tülbentiyle birlikte kaynamış peynir suyunun içine koyup kısık ateşte 15-20
dakika kadar kaynatıp sudan çıkartarak tekrar asın. Hem suyu süzülsün hem de soğusun.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve ertesi gün tülbentten çıkartın.
En fazla iki hafta içinde tüketmenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun!En fazla iki hafta içinde tüketmenizi tavsiye ederim.
Not: Bir protein kaynağı olan peynir suyunu sakın dökmeyin. Çorbalarınızda veya hamur işlerinizde kullanın.
Tülin hanımcım harika gözüküyor...ellerine sağlık...en kısa zamanda bu yöntemi denicem..ben sirkeyle kestiriyorum ve tekrar kaynatma işlemini hiç denememiştim...
YanıtlaSilÇok hoşuma gitti :) Yazın mandıra sütüyle denemeyi düşünüyorum. Teşekkürler...
YanıtlaSil