Mutfak
ve Tatlar’dan, sevgili Selma hanımın tarifiyle yaptığım Sultan lokumu hafif
ve güzel bir tatlı. İlk kez denediğim için sarma işlemi sırasında biraz stres
yaptım ve çatlamanın önüne geçemedim. Bir dahaki yapışımda daha düzgün saracağıma
eminim. Biliyorsunuz yaptıkça el alışıyor, el alıştıkça daha düzgün işler
çıkıyor ortaya....
Malzemeler
Muhallebisi
için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
2 paket vanilya
İçi
için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
3 adet muz (veya dilediğiniz meyve)
Altı
için:
2 su bardağı hindistan cevizi
Süt, un ve şekeri devamlı karıştırarak
koyu bir muhallebi pişirin. Ocaktan indirmeden yağı ve iki paket vanilyayı
ekleyerek iki dakika daha hızlı hızlı karıştırarak kaynatın.
Muhallebi piştikten sonra pürüzsüz ve
köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın.
Büyük boy fırın tepsisine iki bardak
hindistan cevizini yayın ve üzerine çırptığınız muhallebiyi yayın. Soğuduktan
sonra buzdolabına alın ve en az 3-4 saat dinlendirin.
Diğer tarafta krem şantiyi bir bardak
sütle çırparak soğuk muhallebinin üzerine düzgünce sürün ve bir süre daha
buzdolabında bekletin.
Servis yapmadan önce dikdörtgen şeklinde
kestiğiniz parçaları aralarına muz dilimleri koyarak rulo yapın. Üzerini taze
nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun!
Afiyet Olsun!
Bence çatlaklar yakışmış. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil