Malzemeler:
1 paket yulaflı
bisküvi
50 gr. Tereyağı
5 yumurta
250 gr. Pudra şekeri
400 gr. Labne peyniri
400 gr. Krem peynir
sos için:
500 gr. Frambuaz
1 fincan kaşık şeker
1 tatlı kaşığı
nişasta
Un haline
getirdiğiniz yulaflı bisküvileri 50 gr. Tereyağı ile karıştırıp, kelepçeli kek
kalıbına bastırarak yerleştirin.
5 yumurta ile 250 gr.
Pudra şekerini iyice köpürünceye kadar çırpın. Ayrı yerde labne ve krem
peynirleri karıştırıp yumurta karışımına yavaş yavaş ilave edin. Mikser
kullanmayın, elle karıştırın, yumurtaların sönmemesine dikkat edin.
Bu karışımı bisküvilerin
üzerine döküp 170 derecede önceden ısıtılmış ve nem yapması için bir kap su
konmuş fırında pişirin.
Fırını kapattıktan
sonra, fırının kapağını açın ama cheesecake’i fırından çıkarmayın; en az bir
saat fırında dinlendirin. Soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün ve
buzdolabında 24 saat bekletin. Kelepçeli kalıptan dikkatlice çıkarıp servis
tabağına alın.
Sosu:
Frambuazları ezin,
bir fincan kadar suyundan ayırıp içinde bir tatlı kaşığı nişastayı eritin.
Ezdiğiniz diğer frambuazları bir fincan şekerle kaynatın ve nişasta karışımını
yavaş yavaş ilave edin, iyice kaynatıp ocaktan alın. Ara ara karıştırarak
soğutun. Cheesecake’nizin üzerine yavaşça dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder