6 Aralık 2013 Cuma

Şehriyeli Ispanak Salatası


Malzemeler:
1 su bardağı tel şehriye
1 su bardağı sıcak su
1 kg ıspanağın yaprakları
3 adet kapya biber
3 adet taze soğan
Haşlanmış mısır
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Zeytinyağı
Limon
Nar ekşisi

Tel şehriyeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tuzunu ve bir bardak sıcak suyu ilave edip pişirin. Suyunu çektikten sonra hafifçe karıştırıp demlenmesi ve soğumasını bekleyin. 
Ayrı bir yerde dolmalık fıstıkları rengi dönene kadar kavurup bir kenara alın.
Diğer tarafta yıkayıp kuruttuğunuz ıspanak yapraklarını ince ince kıyın. Kapya biberleri közleyip kabuğunu soyun ve şerit halinde doğrayın. Taze soğanların sadece yeşil yapraklarını ince ince kesin ve hepsini karıştırarak salata kasesine alın. Zeytinyağı, limon ve nar ekşisi ile hazırladığınız sosu üzerine döküp harmanlayın. En üste pişirdiğiniz tel şehriyeleri, mısırları ve kavurduğunuz dolmalık fıstıkları koyarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder