Malzemeler:
1 su bardağı tel şehriye
1 su bardağı sıcak su
1 kg ıspanağın yaprakları
3 adet kapya biber
3 adet taze soğan
Haşlanmış mısır
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Zeytinyağı
Limon
Nar ekşisi
Tel şehriyeleri 2 çorba
kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tuzunu ve bir bardak sıcak
suyu ilave edip pişirin. Suyunu çektikten sonra hafifçe karıştırıp demlenmesi
ve soğumasını bekleyin.
Ayrı bir yerde dolmalık fıstıkları rengi dönene kadar kavurup bir kenara alın.
Diğer tarafta yıkayıp
kuruttuğunuz ıspanak yapraklarını ince ince kıyın. Kapya biberleri közleyip
kabuğunu soyun ve şerit halinde doğrayın. Taze soğanların sadece yeşil
yapraklarını ince ince kesin ve hepsini karıştırarak salata kasesine alın.
Zeytinyağı, limon ve nar ekşisi ile hazırladığınız sosu üzerine döküp
harmanlayın. En üste pişirdiğiniz tel şehriyeleri, mısırları ve kavurduğunuz dolmalık fıstıkları koyarak servis
yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder