Fava
Malzemeler
1 su bardağı kuru iç bakla
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı su
Şeker-Tuz
Dereotu
Baklaları bir gece önceden tuzlu ve ılık suya koyun. Ertesi gün küp küp
doğradığınız soğanları bir çay bardağı zeytinyağında kavurun. İkibuçuk su bardağı
kaynar suyu, süzüp yıkadığınız baklaları, şeker ve tuzu ekleyerek baklalar
iyice dağılıncaya kadar pişirin. Eğer su azalırsa azar azar kaynar su
ekleyebilirsiniz. Çok hafif sulu kalmalı.
Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ekleyin ve el blenderi ile baklaları iyice ezin.
Aşağıdaki gibi pişirdiğiniz enginarların içlerine doldurun.
Arzu ederseniz dikdörtgen bir servis tabağını ıslatıp favayı yayın ve
buzdolabında 5-6 saat bekletip kare şeklinde kesin ve üzerine dereotu ile
süsleyerek ya da kek kalıbında şekil verip üzerini yine dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Enginar İçin:
Malzemeler
5 adet enginar
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
2 kaşık zeytinyağı
Tuz – şeker
Enginarların üzerini kapatacak kadar su
Enginarları ve kabuklarını soyduğunuz soğan ve sarımsakları bütün olarak tencereye
koyun. Limon suyu, tuz, şeker, zeytinyağı ve suyunu da ilave edip ocağa alın.
Enginarlar pişince sadece enginarları servis tabağına alın. Kenarlarına az
miktarda suyundan gezdirin.
Hazırladığınız favayı enginar çanaklarına doldurun ve dereotu ile
süsleyerek servis yapın.
bakla ve enginar çok yakışır , eline sağlık.
YanıtlaSil