6 Ocak 2014 Pazartesi

Favalı Enginar


Fava
Malzemeler
1 su bardağı kuru iç bakla
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2,5 su bardağı su
Şeker-Tuz
Dereotu

Baklaları bir gece önceden tuzlu ve ılık suya koyun. Ertesi gün küp küp doğradığınız soğanları bir çay bardağı zeytinyağında kavurun. İkibuçuk su bardağı kaynar suyu, süzüp yıkadığınız baklaları, şeker ve tuzu ekleyerek baklalar iyice dağılıncaya kadar pişirin. Eğer su azalırsa azar azar kaynar su ekleyebilirsiniz. Çok hafif sulu kalmalı.
Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ekleyin ve el blenderi ile baklaları iyice ezin.
Aşağıdaki gibi pişirdiğiniz enginarların içlerine doldurun.

Arzu ederseniz dikdörtgen bir servis tabağını ıslatıp favayı yayın ve buzdolabında 5-6 saat bekletip kare şeklinde kesin ve üzerine dereotu ile süsleyerek ya da kek kalıbında şekil verip üzerini yine dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Enginar İçin:
Malzemeler
5 adet enginar
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
2 kaşık zeytinyağı
Tuz – şeker
Enginarların üzerini kapatacak kadar su

Enginarları ve kabuklarını soyduğunuz soğan ve sarımsakları bütün olarak tencereye koyun. Limon suyu, tuz, şeker, zeytinyağı ve suyunu da ilave edip ocağa alın. Enginarlar pişince sadece enginarları servis tabağına alın. Kenarlarına az miktarda suyundan gezdirin.


Hazırladığınız favayı enginar çanaklarına doldurun ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

1 yorum: