27 Şubat 2014 Perşembe

Ali Poyrazoğlu & Bumerang Deneyim Günleri

“Fark Yaratan Birey”
Süzer Plaza Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de, Hürriyet Bumerang’ın hazırladığı; birey olarak kendimizi daha iyi tanımak, farklı bir bakış açısı ve değerlendirme becerisi kazandırmak amaçlı bir workshop’ta buluştuk 20 blog yazarıyla.
Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız ve kendisini pür dikkat izlediğimiz bu etkinlikte Usta Tiyatrocu Ali Poyrazoğlu’nu bizi bildiğimiz ama günün koşuşturması içinde unuttuğumuz ya da yanlış bildiklerimizle yüzleştirdi.
   



 Kısa notlar...
 -      Kendine güven! Dik dur! Konuşurken karşındakinin gözüne bak! Beden dilini kullan! Bunlar yaratıcılık ve fark yaratmak için şarttır.


-      Fark yaratmak için,  “mnemonic” düşünce!
“Mnemonic, hafızaya yardımcı bir öğrenme tekniğidir. Bir takım hatırlatıcılarla bilgilerin hafızadan daha kolay çağrılması hedeflenmiştir. Özellikle uzun süreli hafızayı geliştirmede ve öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir teknik olarak kullanılır. Bu teknik sayesinde hatırlama sürecinin etkinliği artar. Mnemonic tekniği genellikle sözlü şeylerin hatırlanmasında kullanılır. Örneğin bir şiirin ezberlenmesinde ya da bir listenin akılda tutulmasında kullanılabilir..”

Büyürken; o’nu yapma, bunu yapma, elleme, dokunma, sus, çok konuşma, gitme, gelme, otur, oynama, icat çıkarma, icat çıkarma, icat çıkarma diye büyütüldük. Büyüdükten sonra bizden icat çıkarmamız, yaratıcı olmamız isteniyor.
Zihnimizi özgürleştirebilmek için Sık sık, geçmişinizde bir ana gidin, böylece zihnimizdeki bilgileri yönetir ve gerçek sahibi haline gelirsiniz, yaratıcılığınız artar, geleceği de tasarlayabilirsiniz... diyor Ali Poyrazoğlu.


-      Hedefe Odaklan ve sadece onun için çalış ama çok çalış!


 -      Diğerlerinden farklı ol ki farkedilebil, efsane ol! markalaş!


Ertesi sabah bir yandan işe gitmek için hazırlanıyor bir yandan da akşamki etkinliği anlatıyorum eşime ve oğluma; “fark yaratmak için ......, farklı birey olmak için ....., Ali Poyrazoğlu dedi ki...... “ derken eşim; “istersen akşam konuşalım çünkü geç kalıyorsun, servisi kaçırarak fark yaratacak ve vapurla gideceksin bugün”.


Ali Poyrazoğlu ve Hürriyet Bumerang yetkililerine teşekkürler ve tanışma fırsatını yakalayıp ve izleme başladığım blog yazarı arkadaşlarıma selamlar...

Yeni etkinliklerde görüşmek üzere.

6 yorum:

  1. aaa evet mnemonic hafızayı unutmuştum
    sayenizde hatırladım şimdi..
    herkesin farklı şeyleri aklında tutması süper oluyor
    diğer arkadsların yazılarını da okudum.. cok guzel oldu.

    teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  2. Etkinliği ne güzel özetlemişsiniz. Fark yaratmayı öğreniyoruz sanırım. Çok çalışmak lazım, çoook....

    YanıtlaSil
  3. Bakkal ,kapı ...bakkal kapı raf....
    Devamı gelmese de yazılar ile bunu yapabilmişiz..
    Bu güzel oldu...

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık Tülin Hanım, güzel bir derleme olmuş.
    Atölyedeki mekandaki objeleri sayma çalışması çok akılda kalıcıydı. Gözlem, hikaye oluşturma ve hafıza konusunda çok katkı sağlayabilecek bir çalışmaydı. Farklı programlardaki benzeri çalışmalarda daha başarılı olacağımızı umuyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Bir bir, iki iki, üç üç, dört dört... Hadi gel bunu bir de hızlı hızlı yap :))) sonunda şöyle boşver kafana göre takıl. Bir, iki bir, üç iki, dört üç, dört. Aman saymadan daha rahat yapılıyor. :D ))) Yazın çok güzel olmuş Tülin, ellerine sağlık. Sizleri tanıdığıma çok sevindim. Tekrar buluşmak ümidiyle...

    YanıtlaSil
  6. “mnemonic” bu işin her yerinde olan bu aslında.. Elinize sağlık güzel bir anlatım.. Kolaylıklar..

    YanıtlaSil