21 Şubat 2014 Cuma

Yoğurtlu Kabak



Malzemeler
1 kg kabak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un (gerekirse)
250 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
½ demet dereotu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Kırmızı pul biber

Kabakları rendeleyip zeytinyağında soteleyin. Kabaklarınız çok sulanırsa bir kaşık un ilave edip hızlıca karıştırarak bir kaç dakika karıştırın. (Sulanma olmazsa un koymanıza gerek yok). Ocaktan aldığınız kabakların soğumasını bekleyin ve dişe gelecek şekilde dövülmüş cevizler*, ince kıyılmış dereotu, süzme yoğurt, sarımsak ve tuzu ilave ederek karıştırın.
Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biberle süsleyin.

Afiyet olsun!
* Ceviz, salataya güzel bir lezzet katarken rengini biraz karartacaktır. Arzu ederseniz cevizsiz de yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder