Malzemeler
1 kg kabak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un (gerekirse)
250 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
½ demet dereotu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Kırmızı pul biber
Kırmızı pul biber
Kabakları rendeleyip
zeytinyağında soteleyin. Kabaklarınız çok sulanırsa bir kaşık un ilave edip
hızlıca karıştırarak bir kaç dakika karıştırın. (Sulanma olmazsa un koymanıza
gerek yok). Ocaktan aldığınız kabakların soğumasını bekleyin ve dişe gelecek
şekilde dövülmüş cevizler*, ince kıyılmış dereotu, süzme yoğurt, sarımsak ve
tuzu ilave ederek karıştırın.
Üzerine zeytinyağı gezdirip
kırmızı pul biberle süsleyin.
Afiyet olsun!
* Ceviz, salataya güzel bir lezzet katarken rengini biraz karartacaktır. Arzu ederseniz cevizsiz de yapabilirsiniz...
* Ceviz, salataya güzel bir lezzet katarken rengini biraz karartacaktır. Arzu ederseniz cevizsiz de yapabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder