10 Şubat 2014 Pazartesi

Limonlu Cheesecake

Biliyorsunuz daha önce Frambuazlı Cheesecake yapmıştık. Tek fark sosunda...

Malzemeler:
1 paket yulaflı bisküvi
50 gr. Tereyağı
5 adet yumurta
250 gr. Pudra şekeri
400 gr. Labne peyniri
400 gr. Krem peynir

Un haline getirdiğiniz yulaflı bisküvileri 50 gr. Tereyağı ile karıştırıp, kelepçeli kek kalıbına bastırarak yerleştirin.
Labne ve krem peynirleri karıştırın. Ayrı yerde 5 yumurta ile 250 gr. Pudra şekerini iyice köpürünceye kadar çırpın ve peynir karışımına yavaş yavaş ilave edin. Bu aşamada Mikser kullanmayın, yumurtaların sönmemesine dikkat edin.
Peynirli karışımı bisküvilerin üzerine döküp 170 derecede önceden ısıtılmış ve nem yapması için bir kap su konmuş fırında pişirin.
Fırını kapattıktan sonra, fırının kapağını açın ama cheesecake’i çıkartmayın; en az bir saat fırında dinlendirin. Soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün ve buzdolabında 24 saat bekletin. Kelepçeli kalıptan dikkatlice çıkartıp servis tabağına alın.

Limonlu Sos İçin
½ su bardağı limon suyu
½ su bardağı su
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı mısır nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Çay kaşığının ucu ile zerdeçal

Tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp ocağa koymadan önce iyice karıştırın. Daha sona kısık ateşte sürekli karıştırarak  pişirin.
Ocaktan aldıktan sona ara ara karıştırarak üzerinin kaymak tutmasını önleyin. Sıcakken sulu gibi görünse de soğudukça koyulaşacaktır.


Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder