17 Şubat 2014 Pazartesi

Tahinli Çıtır

Çok kolay, hafif ve lezzetli olan Tahinli Çıtır'ın birçok tarifini görmeniz mümkün. 
Ben Ajans'tan Sevim Hanım'ın tarifiyle yaptım. Sonuç muhteşem... 


Malzemeler
½ kg. baklava yufkası
1 bardak tahin
1/2 bardak sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Tahin ve sıvı yağı karıştırın. İki adet baklava yufkasını tezgaha serip fırça yardımıyla tahinli karışımdan sürün. Üzerine bir buçuk  yemek kaşığı kadar toz şeker* ve iki yemek kaşığı kadar çekilmiş cevizi her tarafına serpiştirin. Yufkanın geniş tarafından sıkı rulo yapın. Keskin bıçakla önce ikiye sonra her parçayı tekrar ikiye veya daha küçük istiyorsanız üçe kesip hafif yağlanmış tepsiye alın. Ruloların üzerine fırça yardımıyla su sürüp 170 derecede altı üstü kızarıp kıtır kıtır olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin, ılık olarak servis yapın.
Afiyet Olsun!

*Daha tatlı olmasını arzu ederseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Tahini çok seviyorum. Tahinli tarifler de favorim. Normal yufka ile eskiden çok yapardım. Emine Beder'in tarifiydi. Ellerine sağlık, çıtırlığı fotoğraftan bile anlaşılıyor. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil