Çok kolay, hafif ve lezzetli olan Tahinli
Çıtır'ın birçok tarifini görmeniz mümkün.
Ben Ajans'tan Sevim Hanım'ın tarifiyle yaptım. Sonuç muhteşem...
Ben Ajans'tan Sevim Hanım'ın tarifiyle yaptım. Sonuç muhteşem...
Malzemeler
½ kg. baklava yufkası
1 bardak tahin
1/2 bardak sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Tahin ve sıvı yağı karıştırın. İki
adet baklava yufkasını tezgaha serip fırça yardımıyla tahinli karışımdan
sürün. Üzerine bir buçuk yemek
kaşığı kadar toz şeker* ve iki yemek kaşığı kadar çekilmiş cevizi her tarafına
serpiştirin. Yufkanın geniş tarafından sıkı rulo yapın. Keskin bıçakla
önce ikiye sonra her parçayı tekrar ikiye veya daha küçük istiyorsanız üçe kesip
hafif yağlanmış tepsiye alın. Ruloların üzerine fırça yardımıyla su sürüp
170 derecede altı üstü kızarıp kıtır kıtır olana kadar yaklaşık 25-30 dakika
pişirin, ılık olarak servis yapın.
Afiyet Olsun!
*Daha tatlı olmasını arzu ederseniz
şeker miktarını arttırabilirsiniz.
Tahini çok seviyorum. Tahinli tarifler de favorim. Normal yufka ile eskiden çok yapardım. Emine Beder'in tarifiydi. Ellerine sağlık, çıtırlığı fotoğraftan bile anlaşılıyor. Sevgilerimle...
YanıtlaSil