Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı
toz şeker
½ su bardağı
süt
1 su bardağı
zeytinyağı
1 küçük
paket damla sakızı (veya 1
paket damla sakızlı muhallebi)
1 paket
kabartma tozu
Aldığı kadar
un
Susam (üzeri
için)
Bir yumurta
akını kurabiyelerin üzeri için ayırın.
Tam bir
yumurta ve bir yumurta sarısı, toz şeker, süt, zeytinyağı, havanda iyice
dövdüğünüz damla sakızlarını ya da
1 paket damla sakızlı muhallebiyi (ben damla sakızlı muhallebi kullandım) derin
bir kaba koyup karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek, ele yapışmayan ve çok
sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Arzu
ettiğiniz şekli verdikten sonra önce çırptığınız yumurta akına sonra susama
batırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 170 derecede önceden
ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Kurabiyeleriniz
soğuduktan sonra cam kavanozda uzun süre tazeliğini kaybetmeden
saklayabilirsiniz.
Afiyet
Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder