14 Mart 2014 Cuma

Damla Sakızlı Ayvalık Kurabiyesi


Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 küçük paket damla sakızı (veya 1 paket damla sakızlı muhallebi)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam (üzeri için)

Bir yumurta akını kurabiyelerin üzeri için ayırın.
Tam bir yumurta ve bir yumurta sarısı, toz şeker, süt, zeytinyağı, havanda iyice dövdüğünüz damla sakızlarını ya da 1 paket damla sakızlı muhallebiyi (ben damla sakızlı muhallebi kullandım) derin bir kaba koyup karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek, ele yapışmayan ve çok sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Arzu ettiğiniz şekli verdikten sonra önce çırptığınız yumurta akına sonra susama batırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 170 derecede önceden ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra cam kavanozda uzun süre tazeliğini kaybetmeden saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder