Malzemeler:
5 adet elma
3 yumurta
1 çay bardağı + 1 çorba
kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı tam buğday unu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı zencefil
1 paket kabartma tozu
Elmaların kabuklarını soyup,
küp küp doğrayın. Çırpma kabında 3 yumurta ve 1 çay bardağı esmer şekeri çırpın.
İçine; süt, un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili ilave edip çırpmaya devam
edin. Doğradığınız elmaları ve cevizleri hamurla karıştırın.
Yağladığınız veya fırın
kağıdı serdiğiniz kek kalıbının dibine 1 çorba kaşığı esmer şeker serpip bol
elmalı kek hamurunu yayın. Kalıbı bir iki kez tezgaha hafifçe vurup hamurun
kalıba yayılmasını sağlayın. 170 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika
pişirin.
Fırından almadan önce kürdan
testi yapmayın unutmayın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder