18 Mart 2014 Salı

Elmalı Kek (Yağsız ve Bol Elmalı)


Malzemeler:
5 adet elma
3 yumurta
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı tam buğday unu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı zencefil
1 paket kabartma tozu

Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Çırpma kabında 3 yumurta ve 1 çay bardağı esmer şekeri çırpın. İçine; süt, un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili ilave edip çırpmaya devam edin. Doğradığınız elmaları ve cevizleri hamurla karıştırın.
Yağladığınız veya fırın kağıdı serdiğiniz kek kalıbının dibine 1 çorba kaşığı esmer şeker serpip bol elmalı kek hamurunu yayın. Kalıbı bir iki kez tezgaha hafifçe vurup hamurun kalıba yayılmasını sağlayın. 170 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin.
Fırından almadan önce kürdan testi yapmayın unutmayın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder