5 Mart 2014 Çarşamba

Fırında Şakşuka

Malzemeler
3 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet orta boy patates
2-3 adet sivri biber
2 adet kırmızı kapya biber
3 adet domates
2 diş sarımsak
5 kaşık zeytinyağı
Tuz – Kırmızı pul biber



Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettikten sonra, suyunu sıkarak pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kabak, patates ve biberleri de aynı patlıcan gibi küp küp doğrayıp patlıcanlara ilave edin ve bu sebze karışımı üzerine 3 kaşık zeytinyağını gezdirip tuzunu ve kırmızı pul biberini de koyarak iyice harmanlayın. Sebzelerin hepsi az çok yağlansın.
Tepsiyi 200 derecede ısıttığınız fırına alın ve sebzeler kızarıncaya kadar pişirin. Gerekirse ara ara hafifçe, sebzeleri ezmeden karıştırabilirsiniz.
Diğer tarafta domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. İnce ince kıydığınız sarımsak ve 2 kaşık zeytinyağı ile sos hazırlayın.
Fırından çıkan kızarmış sebzeleri servis tabağına alarak üzerine domates sosunu gezdirin.

Afiyet Olsun!

3 yorum:

  1. Yaz günlerini hatırlattı bana bu resimler. Bir başkadır sıcak yaz günleri, insanı yaşadığı için mutlu hissettir. Fırında hiç denemedim, şakşukayı. Bu yaz deneyeyim :)) Sabrımı görüyorsunuz değil mi :)) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Yazı beklemenizi anlayışla karşılıyorum. Çünkü turfanda sebzeler, yaz sebzelerinin yerini tutmuyor.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık patlıcanlı her şeyi çok severim

    YanıtlaSil