Malzemeler
3 adet
patlıcan
2 adet kabak
2 adet orta
boy patates
2-3 adet
sivri biber
2 adet
kırmızı kapya biber
3 adet
domates
2 diş
sarımsak
5 kaşık
zeytinyağı
Tuz –
Kırmızı pul biber
Patlıcanları
küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettikten sonra, suyunu sıkarak pişirme kağıdı
serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kabak, patates ve biberleri de aynı patlıcan
gibi küp küp doğrayıp patlıcanlara ilave edin ve bu sebze karışımı üzerine 3
kaşık zeytinyağını gezdirip tuzunu ve kırmızı pul biberini de koyarak iyice
harmanlayın. Sebzelerin hepsi az çok yağlansın.
Tepsiyi 200
derecede ısıttığınız fırına alın ve sebzeler kızarıncaya kadar pişirin.
Gerekirse ara ara hafifçe, sebzeleri ezmeden karıştırabilirsiniz.
Diğer
tarafta domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. İnce ince kıydığınız
sarımsak ve 2 kaşık zeytinyağı ile sos hazırlayın.
Fırından
çıkan kızarmış sebzeleri servis tabağına alarak üzerine domates sosunu
gezdirin.
Afiyet
Olsun!
Yaz günlerini hatırlattı bana bu resimler. Bir başkadır sıcak yaz günleri, insanı yaşadığı için mutlu hissettir. Fırında hiç denemedim, şakşukayı. Bu yaz deneyeyim :)) Sabrımı görüyorsunuz değil mi :)) Sevgilerimle...
YanıtlaSilYazı beklemenizi anlayışla karşılıyorum. Çünkü turfanda sebzeler, yaz sebzelerinin yerini tutmuyor.
YanıtlaSilElinize sağlık patlıcanlı her şeyi çok severim
YanıtlaSil