8 Nisan 2014 Salı

Üzümlü Kurabiye


Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
2 yumurta
Kabartma Tozu
Aldığı kadar un
Çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:
Susam veya fındık kırıkları

Yumurtanın aklarını kurabiyelerin üzerine sürmek için ayırın.
İki yumurta sarısı, zeytinyağ, süt, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve alabildiği kadar unla (yaklaşık 4 su bardağı) hamur yapın. Çekirdeksiz kuş üzümlerini de ekleyerek iyice yoğurun.
Arzu ettiğiniz şekli verdiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına sonra susam veya kırık fındık parçacıklarına batırarak fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. 175 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra cam kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

1 yorum: