Malzemeler
1 su bardağı
zeytinyağ
1 su bardağı
süt
1 su bardağı
toz şeker
1 yemek kaşığı
tarçın
2 yumurta
Kabartma Tozu
Aldığı kadar
un
Çekirdeksiz
kuru üzüm
Üzeri için:
Susam veya
fındık kırıkları
Yumurtanın
aklarını kurabiyelerin üzerine sürmek için ayırın.
İki yumurta
sarısı, zeytinyağ, süt, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve alabildiği kadar
unla (yaklaşık 4 su bardağı) hamur yapın. Çekirdeksiz kuş üzümlerini de
ekleyerek iyice yoğurun.
Arzu ettiğiniz
şekli verdiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına sonra susam veya kırık fındık
parçacıklarına batırarak fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. 175 derecede
altı üstü kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan
sonra cam kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Çok nefis görünüyor canım, eline sağlık.
YanıtlaSil